Mandelmaräng med champagnemarinerad apelsin
01 sep, 2021
AvRedaktionen ELLE
Det här är desserten som har allt – den är maffig, lyxig och otippat god! Slå på stort och bjud på mandelmaräng med champagnemarinerad apelsin. Garanterad wow-faktor!
Annons
Mandelmaräng med champagnemarinerad apelsin
Bygg på tallrik eller varva i glas!
4 portioner
Du behöver:
4 dl mandelmjöl
3 ½ dl florsocker
2 äggvitor
Kaffekräm:
2 äggulor
2 msk socker
1 msk snabbkaffepulver
2 msk Cointreau
2 ½ dl vispgrädde
Kaffesås:
1 msk snabbkaffepulver
1 msk Cointreau
2 msk champagne
Champagnemarinerade apelsiner:
2 apelsiner
1 dl vatten
½ dl socker
1 msk honung
2 msk champagne
Till servering:
Ätbara blommor eller örter
Gör så här:
- Värm ugnen till 150°. Skala apelsinerna och skär i tunna skivor, lägg i en liten skål. Koka upp vatten, socker, honung och champagne. Låt svalna och häll över apelsinerna. Ställ i kyl.
- Blanda mandelmjölet med florsocker och vispa ner äggvitorna tills massan är fast. Klicka upp den på en bakplåtspappersklädd plåt och bred ut till cirklar på ungefär 3 cm i diameter. Grädda dem i cirka 15–20 minuter.
- Vispa äggulor och socker skummigt. Tillsätt 1 msk snabbkaffe och 2 msk Cointreau och rör om. Vispa grädden och vänd ner äggvispet i grädden.
- Rör ihop 1 msk snabbkaffe, 1 msk Cointreau och 2 msk champagne till en kaffesås.
- Varva maränger, apelsinskivor och grädde. Täck med plastfolie och låt vila i kylen minst 30 minuter. Vid servering, ringla över kaffesås och dekorera med ätbara blommor eller örter.
Recept: Linn Grubbström Foto: Peter Kam, Julie Polar de Greeve
Annons