Maräng med rabarber och vaniljkräm
12 jul, 2022
AvLouisa Lorang
Gör dina egna maränger och ät dem tillsammans med rabarberkompott och vaniljkräm. Toppa med mandelspån och färsk mynta.
Annons
Maräng med rabarber och vaniljkräm
Vacker och hisnande god dessert.
4 portioner
Annons
Du behöver:
4 äggvitor
2 dl (200 g) rörsocker
½ tsk äppelcidervinäger
75 g mandelspån
Rabarberkompott:
300 g rabarber
½ vaniljstång
1 dl (100 g) rörsocker
Vaniljkräm:
½ vaniljstång
1 ½ dl grekisk yoghurt, 10%
1 ½ msk flytande honung
1 ½ dl vispgrädde
Garnering:
Mandelspån
Färsk mynta
Gör så här:
- Värm ugnen till 110°. Vispa äggvitor och 3 msk socker med elvisp. Fortsätt att vispa och tillsätt resterande socker litet i taget. Vispa till en seg och fast massa. Tillsätt vinäger och 2/3 av mandelspånen och vänd runt.
- Skeda upp 8–10 maränger på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Gör en lätt fördjupning i mitten av varje maräng. Fördela resterande mandelspån över och grädda i ugnen i ca 1 timme och 15 minuter.
- Skölj rabarbern och skär i skivor. Snitta upp vaniljstången och skrapa ut hälften av fröna. Koka upp rabarber, vaniljfrön, den halva tomma vaniljstången och socker i en kastrull. Låt småkoka i 10–15 minuter, låt sedan svalna.
- Skrapa ut fröna ur den resterande halva vaniljstången. Mosa fröna med grekisk yoghurt och honung. Vispa grädden fluffig och blanda med vaniljyoghurten.
- Fördela marängerna på ett fat. Fyll dem med rabarberkompott och toppa med vaniljkräm. Strö mandelspån över, garnera med mynta och servera genast.
Foto: Columbus Leth
Annons