Smörstekt torskrygg med brynt misosmör och sojamajonnäs
27 aug, 2024
AvCatarina König
Gör som Catarina König och ge den smörstekta torskryggen en extra skjus med både brynt misosmör och sojamajonnäs.
Annons
Smörstekt torskrygg med brynt misosmör och sojamajonnäs
En festlig och lättlagad torskrätt med brynt misosmör och läcker sojamajonnäs till.
Annons
4 portioner
Du behöver:
600 g torskrygg
Smör till stekning
12 delikatesspotatisar
150 g sugarsnaps
½ tsk svarta sesamfrön
½ tsk vita sesamfrön
Brynt misosmör:
100g smör
1 msk ljus miso
Sojamajonnäs:
1 dl majonnäs
1 msk japansk soja
½ riven vitlöksklyfta
Nymalen svartpeppar
Garnering:
Svarta och vita sesamfrön
Koriander
Gör så här:
- Blanda samman sojamajonnäsen, smaka av och ställ svalt till servering.
- Koka potatisen.
- Hetta upp en stekpanna med smör och stek torskryggen på medelhög värme till en innertemp på 48º.
- Brynt misosmör: Bryn smöret i en kastrull tills det doftar nötigt och har gyllene färg. Vispa sedan i misopastan.
- Häll av vattnet från potatisen, halvera och lägg tillbaka potatisarna i kastrullen och blanda i sockerärtorna. Ringla lite av misosmöret över potatis och sockerärtor och strö över sesamfrön, vänd runt.
- Servering: Lägg upp potatis och sockerärtor på tallrikar, lägg torskryggen ovanpå och skeda misosmöret över fisken. Klicka ut sojamajonnäs runt om och dekorera med svarta och vita sesamfrö samt koriander.
Recept och foto: Catarina König
Annons