Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Smörstekt torskrygg med brynt misosmör och sojamajonnäs

27 aug, 2024
AvCatarina König
Recept på smörstekt torskrygg med brynt misosmör och sojamajonnäs
Catarina König
Gör som Catarina König och ge den smörstekta torskryggen en extra skjus med både brynt misosmör och sojamajonnäs.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så lyckas du med din aioliBrand logo
Så lyckas du med din aioli

Smörstekt torskrygg med brynt misosmör och sojamajonnäs

En festlig och lättlagad torskrätt med brynt misosmör och läcker sojamajonnäs till.

Så gör du Catarina Königs smörstekta torskrygg med brynt misosmör och sojamajonnäs
Catarina König
Annons

4 portioner

Du behöver:

600 g torskrygg
Smör till stekning
12 delikatesspotatisar
150 g sugarsnaps
½ tsk svarta sesamfrön
½ tsk vita sesamfrön

Brynt misosmör:

100g smör
1 msk ljus miso

Sojamajonnäs:

1 dl majonnäs
1 msk japansk soja
½ riven vitlöksklyfta
Nymalen svartpeppar

Garnering:

Svarta och vita sesamfrön
Koriander

Gör så här:

  1. Blanda samman sojamajonnäsen, smaka av och ställ svalt till servering.
  2. Koka potatisen.
  3. Hetta upp en stekpanna med smör och stek torskryggen på medelhög värme till en innertemp på 48º.
  4. Brynt misosmör: Bryn smöret i en kastrull tills det doftar nötigt och har gyllene färg. Vispa sedan i misopastan.
  5. Häll av vattnet från potatisen, halvera och lägg tillbaka potatisarna i kastrullen och blanda i sockerärtorna. Ringla lite av misosmöret över potatis och sockerärtor och strö över sesamfrön, vänd runt.
  6. Servering: Lägg upp potatis och sockerärtor på tallrikar, lägg torskryggen ovanpå och skeda misosmöret över fisken. Klicka ut sojamajonnäs runt om och dekorera med svarta och vita sesamfrö samt koriander.

Recept och foto: Catarina König

Annons