Marsipanrullar med rostad kokos
19 mar, 2025
Försvinnande goda marsipanrullar med rostad kokos, som du dessutom svänger ihop på ett nafs. Succé på fikafatet!
Annons
Marsipanrullar med rostad kokos
Snabbfixat och gott godis till fika och kalas.
4 stycken
Annons
Tid: 2 timmar
Du behöver:
1 ½ dl riven kokos
400 g mandelmassa
1 ½ msk rom eller koncentrerad saft
1 lime rivet skal
100 g mörk choklad
Gör så här:
- Rosta kokosen i en torr stekpanna på medelhög värme, spara ca 1 msk till garneringen.
- Riv mandelmassan grovt och lägg den i en bunke tillsammans med den rostade kokosen, rom och rivet limeskal. Blanda väl och rulla till 4 lika stora längder. Lägg dem på ett fat, plasta in och ställ i kylen någon timme.
- Hacka och smält chokladen över vattenbad. Lägg mandelstängerna på ett bakgaller med smörpapper under. Skeda över smält choklad så att det täcker. Rulla stängerna lite åt sidan så att du kommer åt undersidan. Strö över resten av kokosen och låt stelna.
Foto: Lisa Björner
Annons