Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Marsipan­rullar med rostad kokos

19 mar, 2025
Recept på marsipanrullar med rostad kokos
Försvinnande goda marsipanrullar med rostad kokos, som du dessutom svänger ihop på ett nafs. Succé på fikafatet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chokladgröt toppad med rostade mandlar och smörögaBrand logo
Chokladgröt toppad med rostade mandlar och smöröga

Marsipan­rullar med rostad kokos

Snabbfixat och gott godis till fika och kalas.

Marsipanrullar med rostad kokos
Anna Wendt Lisa Björner

4 stycken

Annons

Tid: 2 timmar

Du behöver:

1 ½ dl riven kokos
400 g mandelmassa
1 ½ msk rom eller koncentrerad saft
1 lime rivet skal
100 g mörk choklad

Gör så här:

  1. Rosta kokosen i en torr stekpanna på medelhög värme, spara ca 1 msk till garneringen.
  2. Riv mandelmassan grovt och lägg den i en bunke tillsammans med den rostade kokosen, rom och rivet limeskal. Blanda väl och rulla till 4 lika stora längder. Lägg dem på ett fat, plasta in och ställ i kylen någon timme.
  3. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Lägg mandelstängerna på ett bakgaller med smörpapper under. Skeda över smält choklad så att det täcker. Rulla stängerna lite åt sidan så att du kommer åt undersidan. Strö över resten av kokosen och låt stelna.

Foto: Lisa Björner

Annons