Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Melonsallad med fetaost och rostade valnötter

14 apr, 2023
AvLine Holt Nielsen
Recept på melonsallad med fetaost och rostade valnötter
Alla buffébord behöver något som lättar upp, då är denna melonsallad med fetaost och rostade valnötter perfekt att ställa fram.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Melonsallad med fetaost och rostade valnötter

En frisk och fräsch sallad blir ett perfekt komplement på buffén. Variera med de sallatsblad du gillar bäst.

En frisk melonsallad med fetaost och rostade valnötter lättar upp vilken buffé som helst

12 portioner

Annons

Du behöver:

1 galiamelon
½ vattenmelon
1 salladshuvud
50 g mâchesallad
50 g rucola
150 g fetaost
180 g oliver
1 näve färsk mynta
80 g valnötter

Dressing:

5 msk olivolja
1 1⁄2 msk balsamvinäger
1⁄4 tsk strösocker
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Skala melonerna och skär fruktköttet i tärningar. Plocka bladen från salladshuvudet och riv isär dem i mindre bitar. Blanda ihop båda salladssorterna, ruccola, melon, smulad fetaost, oliver och strimlad mynta.
  2. Rosta valnötterna i en het, torr stekpanna tills de börjar dofta. Hacka nötterna grovt.
  3. Dressing: Vispa ihop olja, vinäger, socker, salt och peppar till en dressing. Smaka av. Vänd ihop salladen med dressingen. Lägg upp salladen i halvhöga glas och strö över valnötter precis innan servering.

Foto: Maria Fabricius Tegner

Annons