Minimaränger med mörk choklad och mockagrädde
06 sep, 2022
AvLine Holt Nielsen
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Dessa minimaränger som toppas med mockagrädde, mörkchoklad och flagad mandel, är helt perfekta till en kopp stark espresso.
Annons
Minimaränger med mörk choklad och mockagrädde
Söt maräng och mockagrädde är den perfekta kombinationen efter middagen. Hittar du inte små marängbottnar kan du förstås använda en stor.
6 stycken
Annons
Du behöver:
50 g mörk choklad
6 små marängbottnar mockagrädde
2 ½ dl vispgrädde
½ tsk kakao
½ tsk snabbkaffepulver
2 msk florsocker
Till servering:
40 g flagad mandel
75 g mörk choklad
Gör så här:
- Hacka chokladen fint och smält i en skål över vattenbad. Bred ut ett tunt lager smält choklad på marängbottnarna och ställ i kylen i 5 minuter, tills chokladen stelnat.
- Mockagrädde: Vispa grädden med kakao, kaffepulver och florsocker.
- Servering: Rosta mandeln lätt gyllene i torr panna. Hacka den mörka chokladen grovt, eller hyvla den till stora flagor.
- Täck marängbottnarna med mockagrädde och garnera med rostad mandel och chokladflagor.
Foto: Stine Christiansen, Betina Hastoft
Annons