Minipavlova med vaniljgrädde, blåbär och passionsfrukt
07 jul, 2023
AvGitte Heidi Rasmussen
Konstigt nog är allt godare i miniformat – som den här minipavlovan med vaniljgrädde, blåbär och passionsfrukt!
Annons
Minipavlova med vaniljgrädde, blåbär och passionsfrukt
Hur kan allt vara godare i miniformat?
6 portioner
Annons
Du behöver:
Maräng:
2 äggvitor
125 g (1,4 dl) strösocker
¼ tsk vitvinsvinäger
Vaniljgrädde:
3 dl vispgrädde
1 ½ tsk strösocker
½ vaniljstång
Till servering:
1 dl passionsfruktssirap
3 passionsfrukter
125 g blåbär
Citronmeliss
Gör så här:
- Sätt ugnen på 110° varmluft. Vispa äggvitorna fasta med elvisp i en skål. Vispa sedan i sockret, lite i taget. Tillsätt vinägern och vispa till en blank marängsmet.
- Klicka ut 6 marängklickar på en plåt med bakplåtspapper med hjälp av 2 skedar. Gör en liten fördjupning i marängerna för att få plats för fyllningen. Grädda mitt i ugnen i 45 minuter. Låt svalna helt på galler.
- Dela passionsfrukterna, gröp ur innehållet. Vispa ihop grädde, socker och vaniljfrön. Lägg en klick vaniljgrädde på varje maräng. Ringla över sirap. Toppa med passionsfrukt, blåbär och citronmeliss. Servera genast.
Foto: Betina Hastoft
Annons