Minirösti med smetana och basilikaolja
05 jan, 2024
AvRedaktionen ELLE
Använd säsongens goda rotfrukter när du gör dessa minirösti – som sedan toppas med smetana och basilikaolja.
Annons
Minirösti med smetana och basilikaolja
Försvinnande goda små rösti med rotfrukter som bas.
Annons
6 portioner
Du behöver:
300 g potatis
200 g morötter
100 g palsternacka
1 tsk salt
50 g smör
Topping:
1 dl olivolja
1 kruka färsk basilika
200 g smetana
Gör så här:
- Skala rotsakerna och riv dem grovt. Blanda potatis, morötter, palsternacka och salt i en skål. Pressa ur all överflödig vätska. Stek små rösti i en stekpanna med smör i 3–5 minuter per sida, eller tills de är gyllene. Använd gärna en utstickare eller form för att få dem jämnt runda. Sätt ugnen på 80° och håll röstin varma i ugnen.
- Topping: Mixa olja och basilikablad. Värm upp oljan i en gryta i ca 2 minuter, häll sedan oljan genom en sil. Servera röstin med basilikaolja och smetana.
Recept och foto: Skovdal Nordic
Annons