Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Minirösti med smetana och basilikaolja

05 jan, 2024
AvRedaktionen ELLE
Recept på minirösti med smetana och basilikaolja
Skovdal Nordic
Använd säsongens goda rotfrukter när du gör dessa minirösti – som sedan toppas med smetana och basilikaolja.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du krispig sötpotatis i ugnBrand logo
Så gör du krispig sötpotatis i ugn

Minirösti med smetana och basilikaolja

Försvinnande goda små rösti med rotfrukter som bas.

Försvinnande goda minirösti med smetana och basilikaolja
Skovdal Nordic
Annons

6 portioner

Du behöver:

300 g potatis
200 g morötter
100 g palsternacka
1 tsk salt
50 g smör

Topping:

1 dl olivolja
1 kruka färsk basilika
200 g smetana

Gör så här:

  1. Skala rotsakerna och riv dem grovt. Blanda potatis, morötter, palsternacka och salt i en skål. Pressa ur all överflödig vätska. Stek små rösti i en stekpanna med smör i 3–5 minuter per sida, eller tills de är gyllene. Använd gärna en utstickare eller form för att få dem jämnt runda. Sätt ugnen på 80° och håll röstin varma i ugnen.
  2. Topping: Mixa olja och basilikablad. Värm upp oljan i en gryta i ca 2 minuter, häll sedan oljan genom en sil. Servera röstin med basilikaolja och smetana.

Recept och foto: Skovdal Nordic

Annons