Mjölkchokladmousse med kanderade nötter
01 feb, 2025
AvCarolina Soudah
Den här lena mjölkchokladmoussen är så god att du kommer vilja göra den om och om igen. Tur att den är busenkel att fixa!
Annons
Mjölkchokladmousse med kanderade nötter
Det här är världens enklaste – och godaste – chokladmousse!
4 portioner
Annons
Tid: 35 minuter + tid i kylen
Du behöver:
100 g ljus bakchoklad (37% kakaohalt)
2 dl vispgrädde
20 g mörk choklad
Kanderade pekannötter:
50 g pekannötter el valnötter
2 msk strösocker
1 tsk vatten
1 nypa flingsalt
Garnering:
120 g färska hallon
Gör så här:
- Hacka bakchokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden och slå över chokladen. Rör tills den har smält helt, vispa ev lätt för hand så det blir helt slätt. Täck och ställ i kylen i minst 6 timmar, gärna över natten.
- Kanderade nötter: Rosta nötterna i en stekpanna tills de fått lite färg. Lägg dem åt sidan. Smält sockret med vattnet i pannan och låt det bli en ljusbrun karamell. Lägg ner nötterna i karamellen och strö över saltet. Rör om så nötterna täcks av karamell runt om. Sprid ut nötterna på en plåt med bakplåtspapper. Låt kallna och bryt isär nötter som sitter ihop. Förvara i en lufttät burk.
- Finhacka den mörka chokladen. Vispa chokladgrädden fast och fluffig. Vänd ner den hackade chokladen. Lägg moussen i en sprits och spritsa chokladen fint på två tallrikar. Garnera med färska hallon och kanderade pekannötter.
Foto: Eva Hildén
Annons