Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Mjölkchokladmousse med ­kanderade nötter

01 feb, 2025
AvCarolina Soudah
Recept på mjölchkoladmousse med kanderade nötter
Eva Hildén
Den här lena mjölkchokladmoussen är så god att du kommer vilja göra den om och om igen. Tur att den är busenkel att fixa!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 goda toppings till kladdkakaBrand logo
3 goda toppings till kladdkaka

Mjölkchoklad­mousse med ­kanderade nötter

Det här är världens enklaste – och godaste – chokladmousse!

Mjölkchokladmousse med kanderade nötter är världens enklaste dessert
Mjölkchokladmousse med kanderade nötter Eva Hildén

4 portioner

Annons

Tid: 35 minuter + tid i kylen

Du behöver:

100 g ljus bakchoklad (37% kakaohalt)
2 dl vispgrädde
20 g mörk choklad

Kanderade pekannötter:

50 g pekannötter el valnötter
2 msk strösocker
1 tsk vatten
1 nypa flingsalt

Garnering:

120 g färska hallon

Gör så här:

  1. Hacka bakchokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden och slå över chokladen. Rör tills den har smält helt, vispa ev lätt för hand så det blir helt slätt. Täck och ställ i kylen i minst 6 timmar, gärna över natten.
  2. Kanderade nötter: Rosta nötterna i en stekpanna tills de fått lite färg. Lägg dem åt sidan. Smält sockret med vattnet i pannan och låt det bli en ljusbrun karamell. Lägg ner nötterna i karamellen och strö över saltet. Rör om så nötterna täcks av karamell runt om. Sprid ut nötterna på en plåt med bakplåtspapper. Låt kallna och bryt isär nötter som sitter ihop. Förvara i en lufttät burk.
  3. Finhacka den mörka chokladen. Vispa chokladgrädden fast och fluffig. Vänd ner den hackade chokladen. Lägg moussen i en sprits och spritsa chokladen fint på två tallrikar. Garnera med färska hallon och kanderade pekannötter.

Foto: Eva Hildén

Annons