Mjuk pepparkaka med kanelfrosting
01 nov, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
AvLinn Grubbström
Vill du bjuda på världens godaste kaka i vinter? Här har du den – mjuk pepparkaka med lyxigt god kanelfrosting!
Annons
Mjuk pepparkaka med kanelfrosting
Använd flera olika tyllar till frostingen, och spritsa tätt.
15 bitar
Annons
Du behöver:
½ vaniljstång
250 g (ca 4 dl) vetemjöl
350 g (ca 4 ½ dl) brun farin
1 msk kanel
1 ½ tsk ingefära
1 tsk nejlika
¼ tsk muskot
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
200 g smör
2 dl vatten
75 g (ca ½ dl) mörk sirap
1 ½ dl filmjölk
2 ägg
Kanelfrosting:
175 g mjukt smör
325 g (ca 5 dl) florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 krm salt
150 g färskost, naturell
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Klä en ugnsform (33x23 cm) med bakplåtspapper. Skrapa fröna ur vaniljstången, blanda med mjöl, farin, kryddor, bakpulver och salt.
- Smält smöret, blanda ner vatten och sirap och koka upp. Rör ner i mjölblandningen, kyl i 5 minuter. Rör ner filmjölk och ägg. Bred ut i formen och grädda i 20 minuter. Låt svalna.
- Kanelfrosting: Vispa smör och florsocker vitt och fluffigt. Rör ner vaniljsocker, kanel, salt och färskost och spritsa ut på den avsvalnade kakan.
Foto: Betina Hastoft, Peter Kam
Annons