6 mjuka kakor – bakade med rotfrukter och grönsaker
Att baka med rotsaker kan förvandla vanliga bakverk till något alldeles extra. Rotsaker som morötter, squash, rödbetor och pumpa ger inte bara saftighet till kakorna, utan tillför också naturliga sötma. Som pumpakakan, där får den lena, sötaktiga pumpan smälta samman med en frisk och syrlig apelsinglasyr. För den som vill ha en klassisk favorit med en twist är morotskakan med tahiniglasyr ett utmärkt val. Tahini i glasyren ger en oväntad och härlig sälta som balanserar den söta kakan. I ricotta- och citronkakan bidrar den milda squashen med extra saftighet, medan ricottans krämighet tillsammans med den friska citronsmaken gör att den känns lätt och fräsch. Vår chokladkaka är ett annat spännande alternativ, de svarta bönorna ger en naturlig sötma och kakan är dessutom glutenfri. Klassiska red velvet cake bakas med rödbetor och toppas med en krämig frosting, vilket gör denna kaka både vacker och välsmakande. Sist men inte minst så är vår kryddkaka med persiljerot ett riktigt gott val! Den gör sig bäst skivad med massor av kolasmörkräm – mums!
Morotskaka med tahiniglasyr
Tahini i glasyren är verkligen något alldeles extra, måste provas!
Recept: Morotskaka med tahiniglasyr
Pumpakaka med apelsinglasyr
En kaka med massor av värmande kryddor och en underbar glasyr med apelsin!
Recept: Pumpakaka med apelsinglasyr
Chokladkaka med svarta bönor
Kakan är dessutom glutenfri! Toppa den med bär som du gillar.
Recept: Chokladkaka med svarta bönor
Ricotta- och citronkaka med squash
Kakan håller sig saftig och god i flera dagar och blir extra god med glasyr.
Recept: Ricotta- och citronkaka
Red velvet cake med rödbeta
Den amerikanska tårtklassikern – här bakad med rödbeta!
Recept: Red velvet cake
Kryddkaka med persiljerot och kolasmörkräm
Skär kakan i skivor, toppa med ett generöst lager smörkräm och ringla kolasås över – mums!
Recept: Kryddkaka med persiljerot