Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Mördegs­medaljonger med kakaoglasyr

27 aug, 2024
AvLouisa Lorang
Recept på mördegsmedaljonger med kakaoglasyr
RIKKE WESTESEN
Dessa magiska mördegsmedaljonger med kakaoglasyr är precis vad som behövs efter en god middag!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du en siffertårta till födelsedagskalasetBrand logo
Så gör du en siffertårta till födelsedagskalaset

Mördegs­medaljonger med kakaoglasyr

Perfekt till finfikat eller som en lyxig efterrätt.

Oemotståndliga mördegsmedaljonger med kakaoglasyr
RIKKE WESTESEN
Annons

8 stycken

Du behöver:

Mördeg:

200 g (3 dl) vetemjöl
1 nypa salt
70 g (1 dl) florsocker
125 g kallt smör
1 ägg

Kakaoglasyr:

2 msk kakao
1 dl florsocker
1 msk kokhett vatten

Fyllning:

2 ½ dl vispgrädde
150 g nutella

Dekoration:

8 björnbär
2 färska fikon
Röd ängssyra
Mörka chokladbitar, t ex chokladkringlor

Gör så här:

  1. Mördeg: Blanda mjöl, salt och florsocker i en bunke. Tärna smöret och nyp snabbt ihop det med mjölblandningen till en smulig massa. Vispa ägget lätt i en separat skål. Tillsätt ägget, lite i taget, tills degen går ihop – du behöver kanske inte använda hela ägget.
  2. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Lägg den på en skärbräda eller plåt och kyl i minst 1 timme. Sätt ugnen på 200° varmluft.
  3. Stansa ut runda kakor, 7–8 cm, av degen. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och grädda i ugnen 6–8 minuter. Låt kakorna svalna på ett galler.
  4. Kakaoglasyr: Blanda kakao och florsocker. Tillsätt hett vatten och rör om tills du har en tjock, blank glasyr. Bred glasyren på de 8 finaste bottnarna. Låt glasyren stelna.
  5. Fyllning: Vispa grädden till mjuka toppar med elvisp. Klicka på 1 tsk nutella mitt på bottnarna utan glasyr. Häll grädden i en spritspåse med stor stjärntyll och spritsa grädden runt nutellan. Lägg de glaserade bottnarna ovanpå bottnarna med fyllning, som ett lock.
  6. Dekoration: Skär varje fikon i 4 klyftor. Dekorera kakorna med gräddtoppar, björnbär, fikon, röd ängssyra och choklad. Servera direkt.

Foto: Rikke Westesen

Annons