Morotsfrallor med solrosfrön
08 okt, 2024
AvLinn Grubbström
Inled helgen med nybakade morotsfrallor med solrosfrön. Självklart med en god ost och marmelad.
Annons
Morotsfrallor med solrosfrön
Varma, saftiga morotsfrallor på frukostbordet? Ja, tack!
Annons
16 stycken
Tid: 45 minuter + 1 ½ timmes jäsning
Du behöver:
25 g jäst
5 dl naturell yoghurt, 1,5%
2 tsk salt
1 msk honung
1 msk olivolja
300 g morötter
½ dl solrosfrön
½ dl havregryn
11 dl vetemjöl
Gör så här:
- Smula ner jästen i en skål och rör om med yoghurt. Tillsätt salt, honung och olivolja i skålen.
- Skala morötterna och riv dem grovt. Tillsätt morötter, solrosfrön, havregryn, och det mesta av vetemjölet. Knåda ihop degen, gärna i maskin. Tillsätt mer vetemjöl om degen är för lös. Låt jäsa under bakduk i 1 timme.
- Forma bullar av degen på ett mjölat bord, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt mot slutet av tiden ugnen på 225°.
- Grädda i cirka 16 minuter. Låt frallorna svalna på galler.
Foto: Peter Kam
Annons