Blancherade morötter med gräddig citrondressing
08 mar, 2025
Lyckas du lägga vantarna på årets första morötter rekommenderar vi att du blancherar dem och serverar med en gräddig citrondressing. Oj oj oj, vad gott.
Annons
Morötter med gräddig citrondressing
Årets första späda morötter i en krämig dressing, så gott!
Annons
4 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
Bovetetoppning:
1 dl bovetekärnor
2 msk olivolja
Salt
Blancherade morötter:
1 knippe små primörmorötter
2 dl kokande vatten
Salt
1 msk olivolja
1 msk smör
Gräddig citrondressing:
1 dl vispgrädde
1 msk socker
3 msk pressad citronsaft
Till servering:
1 näve körvel
2 msk gräslök
Gör så här:
- Bovetetoppning: Rosta bovetekärnorna 10–13 minuter i olivolja i en het panna på medelvärme. Var försiktig så att de inte bränns. Salta och låt dem rinna av på hushållspapper.
- Blancherade morötter: Tvätta morötterna och skär av det mesta av blasten men lämna kvar lite som dekoration. Koka morötterna i en djup panna med 1–2 dl kokande, saltat vatten, lite olivolja och smör. Koka i 1–3 minuter beroende på hur späda de är. Låt rinna av.
- Gräddig citrondressing: Vispa grädden med socker. Tillsätt citronsaften och vispa tills krämen tjocknar.
- Servering: Grovhacka örterna. Lägg dressing i botten av 4 skålar, placera morötterna ovanpå, strö över bovetekärnorna och örterna. Servera.
Foto: Rikke Westesten
Annons