Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Blancherade morötter med gräddig citrondressing

08 mar, 2025
Recept på blancherade morötter med gräddig citrondressing
Rikke Westesen
Lyckas du lägga vantarna på årets första morötter rekommenderar vi att du blancherar dem och serverar med en gräddig citrondressing. Oj oj oj, vad gott.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.Brand logo
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.

Morötter med gräddig citrondressing

Årets första späda morötter i en krämig dressing, så gott!

Blancherad morötter med gräddig citrondressing
Fotograf RIkke Westesen Rikke Westesen
Annons

4 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

Bovetetoppning:

1 dl bovetekärnor
2 msk olivolja
Salt

Blancherade morötter:

1 knippe små primörmorötter
2 dl kokande vatten
Salt
1 msk olivolja
1 msk smör

Gräddig citrondressing:

1 dl vispgrädde
1 msk socker
3 msk pressad citronsaft

Till servering:

1 näve körvel
2 msk gräslök

Gör så här:

  1. Bovetetoppning: Rosta bovetekärnorna 10–13 minuter i olivolja i en het panna på medelvärme. Var försiktig så att de inte bränns. Salta och låt dem rinna av på hushållspapper.
  2. Blancherade morötter: Tvätta morötterna och skär av det mesta av blasten men lämna kvar lite som dekoration. Koka morötterna i en djup panna med 1–2 dl kokande, saltat vatten, lite olivolja och smör. Koka i 1–3 minuter beroende på hur späda de är. Låt rinna av.
  3. Gräddig citrondressing: Vispa grädden med socker. Tillsätt citronsaften och vispa tills krämen tjocknar.
  4. Servering: Grovhacka örterna. Lägg dressing i botten av 4 skålar, placera morötterna ovanpå, strö över bovetekärnorna och örterna. Servera.

Foto: Rikke Westesten

Annons