Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Muffins med jordgubbar och rabarber

05 jan, 2023
AvLine Holt Nielsen
Recept på muffins med jordgubbar och rabarber
Små lyxiga muffins med jordgubbar och rabarber där riven mandelmassa gömmer sig inuti. Perfekt att bjuda på när det vankas afternoon tea.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innanBrand logo
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

Muffins med jordgubbar och rabarber

Muffins fyllda med mandelmassa och bär blir härligt saftiga.

Baka muffins med jordgubbar och rabarber

14 stycken

Annons

Du behöver:

3 ägg
Knappt 2 dl (175 g) strösocker
120 g rumsvarmt smör
½ dl crème fraiche
5,8 dl (350 g) vetemjöl
1 msk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 knivsudd salt
75 g mandelmassa
1 1/3 dl (50 g) havregryn

Rabarber- och jordgubbskompott:

200 g fryst rabarber
200 g frysta jordgubbar
1 2/3 dl (150 g) strösocker
1 tsk vaniljpulver
1 tsk malen kanel

Gör så här:

  1. Kompott: Skär rabarbern i centimetertjocka skivor. Vänd ihop rabarber med jordgubbar och socker, vaniljsocker och kanel i en kastrull. Låt stå och dra i 5 minuter. Koka upp under omrörning och låt småkoka i 10–15 minuter.
  2. Värm ugnen till 175°. Vispa ägg och socker luftigt i en skål med elvisp. Vänd försiktigt ner smör och crème fraiche i äggmassan.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en annan skål. Sikta ner i smeten och rör till en slät massa.
  4. Riv mandelmassan grovt och rör ner i smeten med havregryn och rabarber- och jordgubbskompotten.
  5. Fördela smeten i 14 muffinsformar och grädda i ugnen i 25–30 minuter. Låt svalna på ett ugnsgaller.

Foto: Maria Tegner

Annons