Muffins med jordgubbar och rabarber
05 jan, 2023
AvLine Holt Nielsen
Små lyxiga muffins med jordgubbar och rabarber där riven mandelmassa gömmer sig inuti. Perfekt att bjuda på när det vankas afternoon tea.
Annons
Muffins med jordgubbar och rabarber
Muffins fyllda med mandelmassa och bär blir härligt saftiga.
14 stycken
Annons
Du behöver:
3 ägg
Knappt 2 dl (175 g) strösocker
120 g rumsvarmt smör
½ dl crème fraiche
5,8 dl (350 g) vetemjöl
1 msk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 knivsudd salt
75 g mandelmassa
1 1/3 dl (50 g) havregryn
Rabarber- och jordgubbskompott:
200 g fryst rabarber
200 g frysta jordgubbar
1 2/3 dl (150 g) strösocker
1 tsk vaniljpulver
1 tsk malen kanel
Gör så här:
- Kompott: Skär rabarbern i centimetertjocka skivor. Vänd ihop rabarber med jordgubbar och socker, vaniljsocker och kanel i en kastrull. Låt stå och dra i 5 minuter. Koka upp under omrörning och låt småkoka i 10–15 minuter.
- Värm ugnen till 175°. Vispa ägg och socker luftigt i en skål med elvisp. Vänd försiktigt ner smör och crème fraiche i äggmassan.
- Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en annan skål. Sikta ner i smeten och rör till en slät massa.
- Riv mandelmassan grovt och rör ner i smeten med havregryn och rabarber- och jordgubbskompotten.
- Fördela smeten i 14 muffinsformar och grädda i ugnen i 25–30 minuter. Låt svalna på ett ugnsgaller.
Foto: Maria Tegner
Annons