Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Musselsoppa med tomat

27 aug, 2024
AvLouisa Lorang
Recept på musselsoppa med tomat
columbus leth
Den här musselsoppan med tomat både värmer och mättar – perfekt när hösten börjar smyga sig på!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.Brand logo
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.

Musselsoppa med tomat

Smakrik och lättlagad.

Värm dig med en musselsoppa med tomat
columbus leth
Annons

4 portioner

Du behöver:

1 lök
2 vitlöksklyftor
2 stjälkar selleri
1 morot
3 msk olivolja
1 ½ kg blåmusslor
1 ½ dl vitt vin
7 dl grönsaksbuljong
400 g krossade tomater
Salt och peppar
1 tsk socker

Servering:

1 näve bredbladig persilja
Bröd

Gör så här:

  1. Soppa: Skala löken och vitlöken och finhacka dem. Skölj selleristjälkarna och finhacka dem. Skala moroten och skär i tärningar. Rengör musslorna och släng öppna musslor som inte stänger när du knackar dem lätt mot bordet.
  2. Fräs alla grönsaker snabbt i olja i en stor panna – de får inte ta färg. Tillsätt musslorna och stek vidare i ½ minut. Tillsätt vitt vin, buljong (spara 1 dl) och krossade tomater och låt allt puttra under lock i 3–4 minuter tills musslorna har öppnat sig (kasta alla som inte öppnar sig).
  3. Smaksätt soppan med salt, peppar och lite socker. Tillsätt mer buljong om du vill ha soppan tunnare.
  4. Servering: Lägg soppa och musslor i stora skålar. Toppa med hackad persilja och servera med bröd.

Foto: Columbus Leth

Annons