Musselsoppa med tomat
27 aug, 2024
AvLouisa Lorang
Den här musselsoppan med tomat både värmer och mättar – perfekt när hösten börjar smyga sig på!
Annons
Musselsoppa med tomat
Smakrik och lättlagad.
Annons
4 portioner
Du behöver:
1 lök
2 vitlöksklyftor
2 stjälkar selleri
1 morot
3 msk olivolja
1 ½ kg blåmusslor
1 ½ dl vitt vin
7 dl grönsaksbuljong
400 g krossade tomater
Salt och peppar
1 tsk socker
Servering:
1 näve bredbladig persilja
Bröd
Gör så här:
- Soppa: Skala löken och vitlöken och finhacka dem. Skölj selleristjälkarna och finhacka dem. Skala moroten och skär i tärningar. Rengör musslorna och släng öppna musslor som inte stänger när du knackar dem lätt mot bordet.
- Fräs alla grönsaker snabbt i olja i en stor panna – de får inte ta färg. Tillsätt musslorna och stek vidare i ½ minut. Tillsätt vitt vin, buljong (spara 1 dl) och krossade tomater och låt allt puttra under lock i 3–4 minuter tills musslorna har öppnat sig (kasta alla som inte öppnar sig).
- Smaksätt soppan med salt, peppar och lite socker. Tillsätt mer buljong om du vill ha soppan tunnare.
- Servering: Lägg soppa och musslor i stora skålar. Toppa med hackad persilja och servera med bröd.
Foto: Columbus Leth
Annons