Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Nötbars med quinoa och lime

27 aug, 2024
AvLouisa Lorang
Recept på nötbars med quinoa och lime
columbus leth
Våra nyttiga nötbars är riktiga energipaket fyllda med mandlar, russin, quinoa och honung. Perfekt att unna sig när eftermiddagssuget kommer!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood #5: PanzanellaBrand logo
Middag hos Wood #5: Panzanella

Nötbars med quinoa och lime

Här har vi använt quinoa som mättar och ger textur, och smaksatt med lite limeskal för en fräsch kick.

Så gör du nyttiga nötbars med quinoa och lime
columbus leth

16 rutor

Du behöver:

300 g mandlar
75 g quinoa
50 g russin
1 msk vatten
4 msk honung
25 g (½ dl) kokosmjöl
1 tsk finrivet limeskal
1 nypa salt
1 msk neutral olja till formen

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Hacka mandlarna grovt och sprid ut dem på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med quinoan. Rosta i ugnen i 7–10 minuter tills det är gyllene. Ta ut ur ugnen och låt svalna något. Sänk ugnstemperaturen till 100°.
  3. Mixa russin, vatten och honung i en matberedare så att det blir en klibbig massa. Blanda ner limeskal och kokosmjöl i massan. Blanda till sist i nötterna och quinoan, tillsätt lite salt.
  4. Smörj en bakform, 22 x 22 cm, med olja och lägg ett bakplåts­papper i formen så att det hänger över två av kanterna.
  5. Häll massan i formen, pressa ihop ordentligt med hjälp av pappret och ugnsbaka i ca 30 minuter. Höj sedan tempe­raturen till 200° och baka vidare i 10 minuter.
  6. Låt kakan svalna helt på ett galler och skär sedan i små bars. Slå in dem i smörpapper och förvara dem till exempel i en kakburk. Förvara dem inte i plast eller i kylskåpet, då blir de mjuka.

Foto: Columbus Leth

Annons