Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Omelettwrap med ost och kalkon

05 jan, 2024
AvEva Boström
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på omelettwrap med ost och kalkon
Lisa Björner
Den här omelettwrappen är en perfekt lunch för den som jobbar hemifrån – stek på omeletten och fyll med det du gillar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE besöker GondolenBrand logo
ELLE besöker Gondolen

Omelettwrap med ost och kalkon

Med wraps gjorda på omeletter kommer du undan kolhydraterna i brödet.

Matig omelettwrap med ost och kalkon
Omelettwrap med ost och kalkon Lisa Björner
Annons

2 portioner

Du behöver:

Omelett:

4 ägg
1 1/5 dl vatten
2 krm salt
2 msk smör
1 dl riven ost
1 krm grovmald svartpeppar

Till servering:

4 blad hjärtsallad
4 skivor skivad rökt kalkon eller skinka
8 skivor rödlök i tunna skivor
8 skivor gurka i tunna skivor

Gör så här:

  1. Vispa samman omelett-smeten. Stek den i två omgångar i smör i en nonstickpanna till två omeletter. Grädda på medelvärme någon minut tills smeten stelnat. Gör små hål i omeletten så det översta av smeten åker ner i botten och stelnar. Strö över ost och peppar. Låt osten smälta.
  2. Vira in sallad, kalkon, rödlök och gurka i omeletterna och vik ihop dem.

Foto: Lisa Björner

Annons