Omelettwrap med ost och kalkon
05 jan, 2024
AvEva Boström
AvGitte Heidi Rasmussen
Den här omelettwrappen är en perfekt lunch för den som jobbar hemifrån – stek på omeletten och fyll med det du gillar!
Annons
Omelettwrap med ost och kalkon
Med wraps gjorda på omeletter kommer du undan kolhydraterna i brödet.
Annons
2 portioner
Du behöver:
Omelett:
4 ägg
1 1/5 dl vatten
2 krm salt
2 msk smör
1 dl riven ost
1 krm grovmald svartpeppar
Till servering:
4 blad hjärtsallad
4 skivor skivad rökt kalkon eller skinka
8 skivor rödlök i tunna skivor
8 skivor gurka i tunna skivor
Gör så här:
- Vispa samman omelett-smeten. Stek den i två omgångar i smör i en nonstickpanna till två omeletter. Grädda på medelvärme någon minut tills smeten stelnat. Gör små hål i omeletten så det översta av smeten åker ner i botten och stelnar. Strö över ost och peppar. Låt osten smälta.
- Vira in sallad, kalkon, rödlök och gurka i omeletterna och vik ihop dem.
Foto: Lisa Björner
Annons