Oxfilétartar med tryffelolja
06 sep, 2022
AvGitte Heidi Rasmussen
Varför inte börja middagen med en extra lyxig förrätt? Imponera med oxfilétartar och tryffelolja.
Annons
Oxfilétartar med tryffelolja
Dijonsenap, tryffelolja och kapris ger tartaren ett härligt lyft.
2 portioner
Annons
Du behöver:
1 ekologisk citron
1 rödlök
1 näve vattenkrasse
150 g oxfilé
½ tsk dijonsenap
2 tsk kapris
2 tsk tryffelolja
Salt och nymalen svartpeppar
2 tsk balsamicosirap
Till servering:
2 skivor bröd
Gör så här:
- Frys köttet ett dygn. Riv cirka ½ tsk citronskal. Skala löken och hacka ¼ fint. Skär resten av löken i mycket tunna ringar. Skölj vattenkrassen.
- Ta ut köttet, låt tina, putsa och skär i små bitar och blanda med dijonsenap, citronskal, finhackad rödlök, kapris, 1 tsk tryffelolja, salt och peppar.
- Forma till rundlar på två tallrikar – använd gärna ett glas eller en bakring för att få fin form på tartaren.
- Ringla balsamicosirap och resten av tryffeloljan över och garnera med lökringar och vattenkrasse.
- Servera med rostat bröd.
Foto: Betina Hastoft
Annons