Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Oxfilétartar med tryffelolja

06 sep, 2022
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på oxfilétartar med tryffelolja
Varför inte börja middagen med en extra lyxig förrätt? Imponera med oxfilétartar och tryffelolja.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 matiga våfflorBrand logo
3 matiga våfflor

Oxfilétartar med tryffelolja

Dijonsenap, tryffelolja och kapris ger tartaren ett härligt lyft.

Starta middagen med oxfilétartar med tryffelolja

2 portioner

Annons

Du behöver:

1 ekologisk citron
1 rödlök
1 näve vattenkrasse
150 g oxfilé
½ tsk dijonsenap
2 tsk kapris
2 tsk tryffelolja
Salt och nymalen svartpeppar
2 tsk balsamicosirap

Till servering:

2 skivor bröd

Gör så här:

  1. Frys köttet ett dygn. Riv cirka ½ tsk citronskal. Skala löken och hacka ¼ fint. Skär resten av löken i mycket tunna ringar. Skölj vattenkrassen.
  2. Ta ut köttet, låt tina, putsa och skär i små bitar och blanda med dijonsenap, citronskal, finhackad rödlök, kapris, 1 tsk tryffelolja, salt och peppar.
  3. Forma till rundlar på två tallrikar – använd gärna ett glas eller en bakring för att få fin form på tartaren.
  4. Ringla balsamicosirap och resten av tryffeloljan över och garnera med lökringar och vattenkrasse.
  5. Servera med rostat bröd.

Foto: Betina Hastoft

Annons