Oxtartar med snaps- och örtsmak
28 nov, 2024
AvLinn Grubbström
Oxtartaren som smaksätts med snaps och örter, servera med den klassiska råa äggulan och gärna en god baguette till.
Annons
Oxtartar med snaps- och örtsmak
Tartaren serveras direkt, medan köttet är kallt. Rostade baguetteskivor är gott till.
Annons
4 portioner
Tid: 25 minuter
Du behöver:
600 g oxkött, innanlår el filé
2 schalottenlökar
8 cornichons
1 näve kruspersilja
4 stjälkar färsk dragon
2 cl snaps
1 msk grov senap
Salt och peppar
Till servering:
1 baguette
4 äggulor
Färsk dragon
Gör så här:
- Putsa köttet så att det är fritt från hinnor och fett. Hacka eller skrapa det ultrafint med en stor, vass kniv eller kör det två gånger genom en köttkvarn. Lägg köttet i en skål och ställ det i kylen i 15 minuter.
- Finhacka schalottenlök och cornichons. Skölj, torka och finhacka persiljan och dragonen.
- Ta ut köttet ur kylen och rör ihop det med snaps och senap. Tillsätt schalottenlök, cornichons och kryddor. Rör om tills allt är blandat. Smaka av med salt och peppar.
- Servering: Skär baguetten i skivor och rosta dem spröda i ugnen eller i brödrosten. Fördela tartaren på fyra tallrikar och toppa med en äggula. Garnera med lite färsk dragon. Servera brödet till.
Foto: Peter Kam
Annons