Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Oxtartar med snaps- och örtsmak

28 nov, 2024
AvLinn Grubbström
Recept på oxtartar med snaps- och örtsmak
Peter Kam
Oxtartaren som smaksätts med snaps och örter, servera med den klassiska råa äggulan och gärna en god baguette till.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Ännu bättre med Markiz #1 - Fish tacosBrand logo
Ännu bättre med Markiz #1 - Fish tacos

Oxtartar med snaps- och örtsmak

Tartaren serveras direkt, medan köttet är kallt. Rostade baguette­skivor är gott till.

Annons

4 portioner

Tid: 25 minuter

Du behöver:

600 g oxkött, innanlår el filé
2 schalottenlökar
8 cornichons
1 näve kruspersilja
4 stjälkar färsk dragon
2 cl snaps
1 msk grov senap
Salt och peppar

Till servering:

1 baguette
4 äggulor
Färsk dragon

Gör så här:

  1. Putsa köttet så att det är fritt från hinnor och fett. Hacka eller skrapa det ultrafint med en stor, vass kniv eller kör det två gånger genom en köttkvarn. Lägg köttet i en skål och ställ det i kylen i 15 minuter.
  2. Finhacka schalottenlök och cornichons. Skölj, torka och finhacka persiljan och dragonen.
  3. Ta ut köttet ur kylen och rör ihop det med snaps och senap. Tillsätt schalottenlök, cornichons och kryddor. Rör om tills allt är blandat. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servering: Skär baguetten i skivor och rosta dem spröda i ugnen eller i brödrosten. Fördela tartaren på fyra tallrikar och toppa med en äggula. Garnera med lite färsk dragon. Servera brödet till.

Foto: Peter Kam

Annons