Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Panerad kyckling med zucchinipasta

06 sep, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på panerad kyckling med zucchinipasta
Panerad kyckling med zucchinipasta och tomatsalsa är en riktig vardagshjälte med mycket smak och som fortfarande är lättlagad!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Festlig chokladmoussetårta med mirror glazeBrand logo
Festlig chokladmoussetårta med mirror glaze

Panerad kyckling med zucchinipasta

Saftig kyckling med härligt krispig panering.

Lättlagad panerad kyckling med zucchinipasta

4 portioner

Annons

Du behöver:

4 kycklingfiléer
1 ägg
2 dl panko eller ströbröd
2 msk riven parmesan
Salt och nymald svartpeppar

Tomatsalsa:

4 tomater
1 rödlök
1 färsk röd chili
1 msk balsamvinäger
Salt, svartpeppar

Zucchinipasta:

2 zucchini
3 msk grön pesto
½ ekologisk citron
Salt, svartpeppar

Gör så här:

  1. Tomatsalsa: Skölj tomaterna, tärna och låt rinna av väl. Skala och finhacka rödlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Rör ihop tomat, rödlök, chili och vinäger och smaka av med salt och peppar.
  2. Panerad kyckling: Använd minutfiléer eller dela kycklingfiléerna och banka ut dem lätt. Vispa upp ägget i en skål. Blanda panko, parmesan, salt och peppar i en annan skål. Vänd kycklingfiléerna först i äggvispet, sedan i pankoblandningen. Stek i olja 3–4 minuter på varje sida tills de är gyllene och genomstekta.
  3. Zucchinipasta: Skölj zucchinierna och riv dem i långa spiraler/strimlor på rivjärn eller med grönsakssvarv. Krama ur lätt, blanda med pesto och finrivet citronskal och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera den panerade kycklingen med tomatsalsa och zucchinipasta med pesto.

Foto: Columbus Leth

Annons