Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pannacotta med jordgubbskompott och dinkelcrunch

06 sep, 2022
AvMorten Shou
Recept på pannacotta med jordgubbskompott och dinkelcrunch
Pannacotta är desserten som aldrig är fel – här serveras den med jordgubbskompott och dinkelcrunch.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du en siffertårta till födelsedagskalasetBrand logo
Så gör du en siffertårta till födelsedagskalaset

Pannacotta med jordgubbskompott och dinkelcrunch

En lyxig variant på pannacotta där äggula ersätter gelatin.

Så här gör du pannacotta med jordgubbskompott och dinkelcrunch

4 portioner

Annons

Du behöver:

4 dl vispgrädde
1 dl standardmjölk
½ vaniljstång, urskrapad
65 g rörsocker
6 ägg
1 citron, rivet skal

Jordgubbskompott:

400 g jordgubbar
150 g rörsocker
½ vaniljstång, urskrapad dinkelcrunch
40 g solrosfrön
50 g dinkelflingor
40 g mandel, grovhackad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125°. Värm grädde, mjölk, urskrapade vaniljfrön och socker till kokpunkten i en kastrull.
  2. Separera äggulor och -vitor. Vispa gulorna med elvisp, tillsätt citronskal och den varma grädd- blandningen under fortsatt vispning.
  3. Fördela smeten i ugnsfasta portionsformar och tillaga i vattenbad cirka 1 timme tills de har stannat. Kyl dem helt.
  4. Jordgubbskompott: Sätt ugnen på 140°. Skölj och ansa jordgubbarna, skär i mindre bitar och blanda med rörsocker och urskrapade vaniljfrön. Lägg i ugnsfast form och ställ i ugnen 15 minuter.
  5. Dinkelcrunch: Rosta solrosfrön, dinkelflingor och mandel gyllene i en het, torr panna. Servera pannacottan med jordgubbskompott och dinkelcrunch.

Foto: Stine Christiansen

Annons