Pannacotta med jordgubbskompott och dinkelcrunch
06 sep, 2022
AvMorten Shou
Pannacotta är desserten som aldrig är fel – här serveras den med jordgubbskompott och dinkelcrunch.
Annons
Pannacotta med jordgubbskompott och dinkelcrunch
En lyxig variant på pannacotta där äggula ersätter gelatin.
4 portioner
Annons
Du behöver:
4 dl vispgrädde
1 dl standardmjölk
½ vaniljstång, urskrapad
65 g rörsocker
6 ägg
1 citron, rivet skal
Jordgubbskompott:
400 g jordgubbar
150 g rörsocker
½ vaniljstång, urskrapad dinkelcrunch
40 g solrosfrön
50 g dinkelflingor
40 g mandel, grovhackad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 125°. Värm grädde, mjölk, urskrapade vaniljfrön och socker till kokpunkten i en kastrull.
- Separera äggulor och -vitor. Vispa gulorna med elvisp, tillsätt citronskal och den varma grädd- blandningen under fortsatt vispning.
- Fördela smeten i ugnsfasta portionsformar och tillaga i vattenbad cirka 1 timme tills de har stannat. Kyl dem helt.
- Jordgubbskompott: Sätt ugnen på 140°. Skölj och ansa jordgubbarna, skär i mindre bitar och blanda med rörsocker och urskrapade vaniljfrön. Lägg i ugnsfast form och ställ i ugnen 15 minuter.
- Dinkelcrunch: Rosta solrosfrön, dinkelflingor och mandel gyllene i en het, torr panna. Servera pannacottan med jordgubbskompott och dinkelcrunch.
Foto: Stine Christiansen
Annons