Pappardelle med svamp, nötter och parmesan
12 jul, 2022
AvGitte Heidi Rasmussen
Pappardelle blir som godast med nyplockade kantareller som får fräsa med hasselnötter och toppas med parmesan och bladpersilja.
Annons
Pappardelle med svamp, nötter och parmesan
Har du nyplockade kantareller blir de underbara i den här rätten, men annan svamp funkar också bra.
4 portioner
Annons
Du behöver:
300 g pappardelle
1 schalottenlök
500 g kantareller eller annan svamp
2 msk olivolja till stekning
1/2 dl matlagningsgrädde
40 g hasselnötter
Salt och nymalen svartpeppar
Till servering:
1 rejäl näve bladpersilja
50 g parmesan
Gör så här:
- Koka pastan al dente i en kastrull med lättsaltat vatten.
- Skala och hacka löken fint. Rensa svampen och skär i mindre bitar. Stek lök och svamp i olja i 4–5 minuter. Tillsätt grädde, låt koka in.
- Tillsätt hasselnötter och låt steka med i ytterligare 2 minuter. Vänd ner den nykokta pastan i pannan.
- Servera i djupa tallrikar, toppa med finhackad persilja och riven parmesan.
Foto: Betina Hastoft
Annons