Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pappardelle med svamp, nötter och parmesan

12 jul, 2022
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på pappardelle med svamp, nötter och parmesan
Pappardelle blir som godast med nyplockade kantareller som får fräsa med hasselnötter och toppas med parmesan och bladpersilja.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Pappardelle med svamp, nötter och parmesan

Har du nyplockade kantareller blir de underbara i den här rätten, men annan svamp funkar också bra.

Bjud på pappardelle med svamp, nötter och parmesan

4 portioner

Annons

Du behöver:

300 g pappardelle
1 schalottenlök
500 g kantareller eller annan svamp
2 msk olivolja till stekning

1/2 dl matlagningsgrädde
40 g hasselnötter
Salt och nymalen svartpeppar

Till servering:

1 rejäl näve bladpersilja
50 g parmesan

Gör så här:

  1. Koka pastan al dente i en kastrull med lättsaltat vatten.
  2. Skala och hacka löken fint. Rensa svampen och skär i mindre bitar. Stek lök och svamp i olja i 4–5 minuter. Tillsätt grädde, låt koka in.
  3. Tillsätt hasselnötter och låt steka med i ytterligare 2 minuter. Vänd ner den nykokta pastan i pannan.
  4. Servera i djupa tallrikar, toppa med finhackad persilja och riven parmesan.

Foto: Betina Hastoft

Annons