Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Varma päronsnittar med ädelost och skinka

08 dec, 2022
AvAnna Wendt
Recept på varma päronsnittar med ädelost och skinka
Dessa päronsnittar med ädelost och skinka är ett måste till alla adventsmingel! Sött, salt och varmt – allt i en tugga!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Gör det själv: Hotshot med smak av lussebulleBrand logo
Gör det själv: Hotshot med smak av lussebulle

Varma päronsnittar med ädelost och skinka

Salta, varma och söta – ett jättegott tillbehör.

Bjud på varma päronsnittar med ädelost och skinka till glöggen

14 stycken

Annons

Du behöver:

2–3 päron, fast sort
140 g ädelost
150 g julskinka i tunna skivor
1 dl valnötter
3 kvistar färsk timjan

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Kärna ur päronen och dela dem i klyftor. Dela osten i mindre bitar. Halvera eller dela skinkskivorna i tre delar om de är väldigt stora. Lägg i hop en päronbit med en ostbit och linda in dem i skinkan. Fortsätt likadant med resten av päronen och ostbitarna.
  2. Lägg dem i en oljad ugnsfast form och rosta i mitten av ugnen ca 5–8 minuter. Ta ut päronen och toppa dem med valnötter och timjan.

Foto: Lisa Björner

Annons