Varma päronsnittar med ädelost och skinka
08 dec, 2022
AvAnna Wendt
Dessa päronsnittar med ädelost och skinka är ett måste till alla adventsmingel! Sött, salt och varmt – allt i en tugga!
Annons
Varma päronsnittar med ädelost och skinka
Salta, varma och söta – ett jättegott tillbehör.
14 stycken
Annons
Du behöver:
2–3 päron, fast sort
140 g ädelost
150 g julskinka i tunna skivor
1 dl valnötter
3 kvistar färsk timjan
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Kärna ur päronen och dela dem i klyftor. Dela osten i mindre bitar. Halvera eller dela skinkskivorna i tre delar om de är väldigt stora. Lägg i hop en päronbit med en ostbit och linda in dem i skinkan. Fortsätt likadant med resten av päronen och ostbitarna.
- Lägg dem i en oljad ugnsfast form och rosta i mitten av ugnen ca 5–8 minuter. Ta ut päronen och toppa dem med valnötter och timjan.
Foto: Lisa Björner
Annons