Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

5 påskdrinkar att skåla in helgen med

11 apr, 2017
AvThowe Wagner Larsson
Påskdrinkar att skåla in helgen med.
Påsken innebär för många en helg full av god mat och dryck. Bjud dina gäster på en gul påskdrink, eller gör det enkelt och servera lavendelchampagne. Här är fem goda recept.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Easter Lime Flipp

Easter Lime Flipp. Bild och recept: Absolut Vodka
Easter Lime Flipp. Bild och recept: Absolut Vodka

Du behöver:

4 cl Absolut vodka lime

2 cl sockerlag

1 helt ägg

2 cl gräddmjölk

limeskal

Gör så här:

1. Skaka alla ingredienser hårt i en shaker, tillsätt is och skaka på nytt.

2. Sila över i ett glas.

3. Riv över lite limskal på toppen.

2. Vårig cocktail med citronkamomill

Vårig cocktail med citronkamomill.
Vårig cocktail med citronkamomill. Via: honestlyyum

Du behöver:

Annons

4 cl gin

1,5 cl kamomillsirap

1,5 cl citronjuice

1 cl fläderlikör

1 tsk lemon curd

1 tsk grekisk yoghurt

1 äggvita

Gör så här:

1. Ha i äggvita, gin, kamomillsirap, citronjuice, fläderlikör, yoghurt och lemon kurd i en shaker utan is. Skaka!

2. Fyll shakern med några isbitar och skaka igen.

3. Häll upp i ett martiniglas och garnera med en kamomillblomma.

Kamomillsirap:

1 dl socker

1 dl vatten

2 msk torkad kamomill

Gör så här:

Blanda socker och vatten på medelhög värme tills sockret är upplöst. Addera kamomill och ta bort pannan från spisen. Låt det stå i en kvart och sila sedan sirapen från kamomillen. Förvaras i kylskåp i upp till två veckor.

3. Dragon Toddy

Dragon Toddy. Bild och recept: Dragon Blood
Dragon Toddy. Bild och recept: Dragon Blood

Du behöver:

Annons

3 cl Dragon Blood

1 äggula

2 msk florsocker

1/2-1 dl hett vatten

Gör så här:

1. Vispa upp äggula och florsocker till en pösig blandning.

2. Tillsätt Dragon Blood och vatten.

3. Rör om och servera genast.

4. Kokos- och ananasmartini

Kokos- och ananasmartini.
Kokos- och ananasmartini. Via: inspiredbycharm

Du behöver:

3 cl vaniljvodka

3 cl rom med smak av kokos, t ex Malibu

4 ml gräddmjölk

1 msk kokosgrädde

1/2 dl ananasjuice (mängden kan du anpassa efter tycke och smak)

is

Garnering:

honung, kokosflingor och marshmallows

Gör så här:

Annons

1. Häll lite honung i en tallrik och kokosflingor i en annan. Dippa ett martiniglas i honungen och sedan i kokosflingorna så de fäster sig på kanten.

2. Ta fram en shaker och häll i samtliga ingredienser. Skaka i cirka 20 sekunder och häll sedan upp i martiniglaset.

5. Lavendelchampagne

Lavendelchampagne.
Lavendelchampagne. Via: annadelores

Du behöver:

champagne eller mousserande

1-1,5 tsk lavendelsirap per glas

Gör så här:

Häll upp champagne i glas och addera lavendelsirap. Rör om försiktigt och servera med en lavendelkvist i glaset.

Lavendelsirap:

1 msk torkad lavendel

3 dl socker

2 dl vatten

Gör så här:

Häll socker, vatten och lavendel i en kastrull och låt sjuda i tio minuter. Sila bort lavendeln och förvara sirapen i kylskåpet i upp till två veckor.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons