5 påskdrinkar att skåla in helgen med
1. Easter Lime Flipp
Du behöver:
4 cl Absolut vodka lime
2 cl sockerlag
1 helt ägg
2 cl gräddmjölk
limeskal
Gör så här:
1. Skaka alla ingredienser hårt i en shaker, tillsätt is och skaka på nytt.
2. Sila över i ett glas.
3. Riv över lite limskal på toppen.
2. Vårig cocktail med citronkamomill
Du behöver:
4 cl gin
1,5 cl kamomillsirap
1,5 cl citronjuice
1 cl fläderlikör
1 tsk lemon curd
1 tsk grekisk yoghurt
1 äggvita
Gör så här:
1. Ha i äggvita, gin, kamomillsirap, citronjuice, fläderlikör, yoghurt och lemon kurd i en shaker utan is. Skaka!
2. Fyll shakern med några isbitar och skaka igen.
3. Häll upp i ett martiniglas och garnera med en kamomillblomma.
Kamomillsirap:
1 dl socker
1 dl vatten
2 msk torkad kamomill
Gör så här:
Blanda socker och vatten på medelhög värme tills sockret är upplöst. Addera kamomill och ta bort pannan från spisen. Låt det stå i en kvart och sila sedan sirapen från kamomillen. Förvaras i kylskåp i upp till två veckor.
3. Dragon Toddy
Du behöver:
3 cl Dragon Blood
1 äggula
2 msk florsocker
1/2-1 dl hett vatten
Gör så här:
1. Vispa upp äggula och florsocker till en pösig blandning.
2. Tillsätt Dragon Blood och vatten.
3. Rör om och servera genast.
4. Kokos- och ananasmartini
Du behöver:
3 cl vaniljvodka
3 cl rom med smak av kokos, t ex Malibu
4 ml gräddmjölk
1 msk kokosgrädde
1/2 dl ananasjuice (mängden kan du anpassa efter tycke och smak)
is
Garnering:
honung, kokosflingor och marshmallows
Gör så här:
1. Häll lite honung i en tallrik och kokosflingor i en annan. Dippa ett martiniglas i honungen och sedan i kokosflingorna så de fäster sig på kanten.
2. Ta fram en shaker och häll i samtliga ingredienser. Skaka i cirka 20 sekunder och häll sedan upp i martiniglaset.
5. Lavendelchampagne
Du behöver:
champagne eller mousserande
1-1,5 tsk lavendelsirap per glas
Gör så här:
Häll upp champagne i glas och addera lavendelsirap. Rör om försiktigt och servera med en lavendelkvist i glaset.
Lavendelsirap:
1 msk torkad lavendel
3 dl socker
2 dl vatten
Gör så här:
Häll socker, vatten och lavendel i en kastrull och låt sjuda i tio minuter. Sila bort lavendeln och förvara sirapen i kylskåpet i upp till två veckor.