Påskens godaste desserter – 5 recept
5 underbart goda efterrätter till påsken
Ett påskägg fyllt med godis är ett måste – likaså är påskens godaste efterrätter! I våra fem favoritdesserter möts en härlig mix av sött och syrligt, perfekta att runda av en mäktig påskbuffé med. Små, sötsyrliga citronmuffins med maräng är omöjliga att bara ta en av, likaså segfrasiga makroner med smak av passionsfrukt som formats till påskägg. Den klassiska morotskakan toppas med en frisk citronfrosting och garneras med små påskägg och blir genast en stjärna på dessertbordet. För en friskare, mer uppiggande efterrätt rekommenderar vi antingen limefromage med yuzu eller en iskall rabarbersoppa med hemgjord tonkaglass.
CITRONMUFFINS MED MARÄNG
Fluffiga och saftiga citronmuffins som leder smaklökarna in i våren. Ett smarrigt möte mellan syrlig citron och söt maräng.
Till recept>>
PASSIONSMAKRONER
Baka söta små passionsmakroner för en lite mer kreativ påsk. Forma de segfrasiga makronerna till små påskägg.
Till recept>>
MOROTSKAKA MED CITRONFROSTING OCH PÅSKÄGG
En saftig morotskaka med citronfrosting som smälter i munnen. Pynta morotskakan med ägg för en söt tårta till påskfikat.
Till recept>>
RABARBERSOPPA MED TONKAGLASS
Iskall rabarbersoppa – en dessertsuccé. Tonkabönan doftar lite som mandel med mycket tydliga toner av vanilj, kakao och anis – smaker som gör sig perfekt med en iskall rabarbersoppa.
Till recept>>
LIMEFROMAGE MED YUZU
En frisk dessert som piggar upp efter en tung middag. Smaksätt med yuzu och garnera med små påskägg. Pigg och citrussmakande, ett utmärkt sätt att avsluta middagen.
Till recept>>