Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Passions- och mangopaj

07 jul, 2023
AvCéline Puertas
AvÈlisabeth Guedes
Recept på passions- och mangopaj
Denna passions- och mangopaj lyser upp bordet som en sol med sin vackra dekor!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innanBrand logo
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

Passions- och mangopaj

Sötsyrlig och fräsch dessertpaj som toppas med mango i tunna skivor.

Imponera på gästerna med denna passions- och mangopaj

6 portioner

Annons

Du behöver:

2 mango

Pajdeg:

250 g (4,2 dl) vetemjöl
80 g (knappt 1 dl) strösocker
Salt
125 g rumsvarmt smör
1 ägg

Passionskräm:

150 g (ca 2 ½) ägg
110 g strösocker
10 g Maizena majsstärkelse
120 g passionsfruktpuré (ca 8 silade frukter)
80 g rumsvarmt smör

Mandelkräm:

120 g rumvarmt smör
120 g (1,3 dl) strösocker
2 stora ägg
Några droppar bittermandelarom
120 g mandelmjöl

Gör så här:

  1. Pajdeg: Blanda mjöl, socker och en nypa salt i en bunke. Tillsätt rumsvarmt smör och nyp ihop till smulor med fingertopparna. Tillsätt ägget och knåda ihop degen till en boll. Svep in degen i plastfolie och låt den vila i kylen i 30 minuter.
  2. Passionskräm: Vispa ägg och socker i en kastrull. Tillsätt majsstärkelse och passionsfruktpuré. Vispa tills blandningen är slät. Sätt kastrullen på spisen och koka upp under vispning tills blandningen tjocknar och börjar koka. Häll krämen i en skål, tillsätt smöret i bitar och blanda. Täck krämen med plastfolie och låt stelna i kylen i 2 timmar.
  3. Mandelkräm: Blanda smör och socker med en visp eller en mixer tills det är jämnt och krämigt. Tillsätt ett ägg i taget, blanda väl mellan varje. Tillsätt bittermandelarom och blanda. Tillsätt mandelmjölet och rör om.
  4. Sätt ugnen på 180°. Kavla ut pajdegen på en mjölad arbetsbänk. Smörj en pajform och täck den med degen. Bred ut mandelkrämen och grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt pajen svalna, häll över passionskrämen och låt stå i kylskåpet till servering.
  5. Vid servering: Skala och skär mango i tunna skivor av ungefär samma storlek. Rulla en skiva runt sig själv och lägg den i mitten av pajen, gör sedan samma sak med en annan skiva runt den första och fortsätt tills hela pajen är täckt. Du kan också välja att göra flera blommor.

Styling: Èlisabeth Guedes Foto: Valéry Guedes

Annons