Passions- och mangopaj
07 jul, 2023
AvCéline Puertas
AvÈlisabeth Guedes
Denna passions- och mangopaj lyser upp bordet som en sol med sin vackra dekor!
Annons
Passions- och mangopaj
Sötsyrlig och fräsch dessertpaj som toppas med mango i tunna skivor.
6 portioner
Annons
Du behöver:
2 mango
Pajdeg:
250 g (4,2 dl) vetemjöl
80 g (knappt 1 dl) strösocker
Salt
125 g rumsvarmt smör
1 ägg
Passionskräm:
150 g (ca 2 ½) ägg
110 g strösocker
10 g Maizena majsstärkelse
120 g passionsfruktpuré (ca 8 silade frukter)
80 g rumsvarmt smör
Mandelkräm:
120 g rumvarmt smör
120 g (1,3 dl) strösocker
2 stora ägg
Några droppar bittermandelarom
120 g mandelmjöl
Gör så här:
- Pajdeg: Blanda mjöl, socker och en nypa salt i en bunke. Tillsätt rumsvarmt smör och nyp ihop till smulor med fingertopparna. Tillsätt ägget och knåda ihop degen till en boll. Svep in degen i plastfolie och låt den vila i kylen i 30 minuter.
- Passionskräm: Vispa ägg och socker i en kastrull. Tillsätt majsstärkelse och passionsfruktpuré. Vispa tills blandningen är slät. Sätt kastrullen på spisen och koka upp under vispning tills blandningen tjocknar och börjar koka. Häll krämen i en skål, tillsätt smöret i bitar och blanda. Täck krämen med plastfolie och låt stelna i kylen i 2 timmar.
- Mandelkräm: Blanda smör och socker med en visp eller en mixer tills det är jämnt och krämigt. Tillsätt ett ägg i taget, blanda väl mellan varje. Tillsätt bittermandelarom och blanda. Tillsätt mandelmjölet och rör om.
- Sätt ugnen på 180°. Kavla ut pajdegen på en mjölad arbetsbänk. Smörj en pajform och täck den med degen. Bred ut mandelkrämen och grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt pajen svalna, häll över passionskrämen och låt stå i kylskåpet till servering.
- Vid servering: Skala och skär mango i tunna skivor av ungefär samma storlek. Rulla en skiva runt sig själv och lägg den i mitten av pajen, gör sedan samma sak med en annan skiva runt den första och fortsätt tills hela pajen är täckt. Du kan också välja att göra flera blommor.
Styling: Èlisabeth Guedes Foto: Valéry Guedes
Annons