Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pasta med matig svampbolognese

06 okt, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på pasta med matig svampbolognese
Även en svampbolognese blir godare om den får stå på spisen och puttra en stund. Det är inte heller helt fel med ett gott glas rödvin till!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #2 - Spaghetti med rödbetspesto & chèvreBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #2 - Spaghetti med rödbetspesto & chèvre

Pasta med matig svampbolognese

Vegetarisk gryta som även gör sig bra i matlådan.

Matig svampbolognese är perfekt mat att laga storkok på och ha i matlådan

4 portioner

Annons

Du behöver:

1 lök
2 vitlöksklyftor
100 g morötter
3 stjälkar selleri
400 g portobellosvampar
3 stjälkar färsk rosmarin
2 msk smör till stekning
1 burk gröna linser
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
2 dl grönsaksbuljong
½ tsk strösocker
1 msk balsamvinäger
Salt och svartpeppar

Till servering:

400 g färsk pasta
25 g parmesan
1 knippe bladpersilja

Gör så här:

  1. Finhacka lök och vitlök. Skala morötterna och skär dem i små tärningar. Skär sellerin i små bitar. Skölj svamparna och hacka dem fint. Grovhacka rosmarinstjälkarna. Stek lök, vitlök, morötter, selleri och svamp i smör i en gryta på medelvärme i ca 5 minuter, tills svamparna är lätt gyllene.
  2. Häll av linserna och tillsätt dem i grytan tillsammans med rosmarin, tomatpuré, krossade tomater, buljong, socker och balsamvinäger. Låt koka upp. Sänk värmen och låt frytan småputtra i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Till servering: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Servera pasta och svampgryta i djupa tallrikar och strö över färskriven parmesan och lite hackad persilja.

Foto: Columbus Leth

Annons