Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Portabellotacos med cashewkräm

24 feb, 2023
AvLouisa Lorang
Recept på portabellotacos med cashewkräm
Fredagstacos är ett måste! Vad sägs om att prova en ny variant? När du väl testat portabellotacos med cashewkräm kommer du inte vilja ha något annat!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du krispig sötpotatis i ugnBrand logo
Så gör du krispig sötpotatis i ugn

Portabellotacos med cashewkräm

Smakrik svamp i mjuka tacobröd.

Portabellotacos med cashewkräm är en ny tacofavorit

4 portioner

Annons

Du behöver:

4 stora portabellosvampar
2 msk olivolja till stekning
1 msk chipotle i abodosås, eller annan chilisås
1/4 tsk strösocker
Salt
2 gula lökar
3 msk inlagda jalapeños
2 nävar färsk koriander
12 majstortillas

Cashewkräm:

100 g naturella cashewnötter
1 kokt morot, ca 120 g
1 vitlöksklyfta
½ dl grönsaksbuljong
2 msk näringsjäst
½ tsk malen spiskummin
1 knivsudd cayennepeppar
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt

Till servering:

Chilisås
1 lime

Gör så här:

  1. Cashewkräm: Lägg cashewnötterna i en skål. Häll kokande vatten över och låt dra 5–10 minuter. Häll av vattnet. Mixa nötterna med kokt morot och vitlök. Späd med buljong och blanda med näringsjäst, spiskummin och cayennepeppar. Smaka av med vinäger och salt.
  2. Rensa svamparna och skär i skivor. Steg i olja i het panna i ett par minuter tills gyllene och möra. Smaka av med chipotle, socker och salt. Skala och hacka lökarna fint. Hacka jalapeño och koriander grovt. Värm bröden i en stor, torr stekpanna och håll dem varma under en ren kökshandduk.
  3. Fyll tortillas med svamp och cashewkräm. Toppa med lök, jalapeños och koriander och servera med chilisås och lime.

Foto: Columbus Leth

Annons