Portabellotacos med cashewkräm
24 feb, 2023
AvLouisa Lorang
Fredagstacos är ett måste! Vad sägs om att prova en ny variant? När du väl testat portabellotacos med cashewkräm kommer du inte vilja ha något annat!
Annons
Portabellotacos med cashewkräm
Smakrik svamp i mjuka tacobröd.
4 portioner
Annons
Du behöver:
4 stora portabellosvampar
2 msk olivolja till stekning
1 msk chipotle i abodosås, eller annan chilisås
1/4 tsk strösocker
Salt
2 gula lökar
3 msk inlagda jalapeños
2 nävar färsk koriander
12 majstortillas
Cashewkräm:
100 g naturella cashewnötter
1 kokt morot, ca 120 g
1 vitlöksklyfta
½ dl grönsaksbuljong
2 msk näringsjäst
½ tsk malen spiskummin
1 knivsudd cayennepeppar
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
Till servering:
Chilisås
1 lime
Gör så här:
- Cashewkräm: Lägg cashewnötterna i en skål. Häll kokande vatten över och låt dra 5–10 minuter. Häll av vattnet. Mixa nötterna med kokt morot och vitlök. Späd med buljong och blanda med näringsjäst, spiskummin och cayennepeppar. Smaka av med vinäger och salt.
- Rensa svamparna och skär i skivor. Steg i olja i het panna i ett par minuter tills gyllene och möra. Smaka av med chipotle, socker och salt. Skala och hacka lökarna fint. Hacka jalapeño och koriander grovt. Värm bröden i en stor, torr stekpanna och håll dem varma under en ren kökshandduk.
- Fyll tortillas med svamp och cashewkräm. Toppa med lök, jalapeños och koriander och servera med chilisås och lime.
Foto: Columbus Leth
Annons