Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pasta med paprikasås och krispig parmaskinka

01 nov, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på pasta med paprikasås och krispig parmaskinka
Sväng enkelt ihop en lättlagad pasta med paprikasås som toppas med krispig parmaskinka. Smaklig måltid!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: Sotad broccoli med färskostBrand logo
Middag hos Wood: Sotad broccoli med färskost

Pasta med paprikasås och krispig parmaskinka

Med krispig parmaskinka får du pastasåsen att lyfta.

Laga en enkel pasta med paprikasås och krispig parmaskinka

4 portioner

Annons

Du behöver:

3 röda paprikor
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 ½ msk olivolja
1 tsk paprikapulver
½ tsk rosmarin
¼ tsk chiliflingor
Salt och peppar
100 g soltorkade tomater i olja
1 ½ dl vispgrädde
1 dl grönsaksbuljong
400 g färsk pasta
8 skivor parmaskinka

Till servering:

50 g parmesan
1 näve persilja

Gör så här:

  1. Paprikasås: Skölj paprikan, skala rödlöken och vitlöken, skär allt i små bitar och fräs i olja på medelvärme i cirka 5 minuter, tills de är gyllene och mjuka.
  2. Krydda med paprikapulver, rosmarin, chiliflingor, salt och peppar och fortsätt steka i 1 minut. Tillsätt soltorkade tomater, grädde och buljong och mixa till en krämig sås. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka pastan enligt anvis- ningar på förpackningen. Sätt ugnen på 200°. Bred ut skinkan på en plåt klädd med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 8–10 minuter tills den är knaprig. Bryt skinkan i mindre bitar.
  4. Servering: Blanda pasta och sås, toppa med parmaskinka, nyriven parmesan och finhackad persilja.

Foto: Columbus Leth, Stine Christianssen

Annons