Pasta med paprikasås och krispig parmaskinka
01 nov, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
AvGitte Heidi Rasmussen
Sväng enkelt ihop en lättlagad pasta med paprikasås som toppas med krispig parmaskinka. Smaklig måltid!
Annons
Pasta med paprikasås och krispig parmaskinka
Med krispig parmaskinka får du pastasåsen att lyfta.
4 portioner
Annons
Du behöver:
3 röda paprikor
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 ½ msk olivolja
1 tsk paprikapulver
½ tsk rosmarin
¼ tsk chiliflingor
Salt och peppar
100 g soltorkade tomater i olja
1 ½ dl vispgrädde
1 dl grönsaksbuljong
400 g färsk pasta
8 skivor parmaskinka
Till servering:
50 g parmesan
1 näve persilja
Gör så här:
- Paprikasås: Skölj paprikan, skala rödlöken och vitlöken, skär allt i små bitar och fräs i olja på medelvärme i cirka 5 minuter, tills de är gyllene och mjuka.
- Krydda med paprikapulver, rosmarin, chiliflingor, salt och peppar och fortsätt steka i 1 minut. Tillsätt soltorkade tomater, grädde och buljong och mixa till en krämig sås. Smaka av med salt och peppar.
- Koka pastan enligt anvis- ningar på förpackningen. Sätt ugnen på 200°. Bred ut skinkan på en plåt klädd med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 8–10 minuter tills den är knaprig. Bryt skinkan i mindre bitar.
- Servering: Blanda pasta och sås, toppa med parmaskinka, nyriven parmesan och finhackad persilja.
Foto: Columbus Leth, Stine Christianssen
Annons