Pasta med rucola, spenat och tryffel
06 sep, 2022
AvLouisa Lorang
Slå på stort och bjud på en extra lyxig pasta med rucola, spenat och tryffel. Snacka om vardagslyx!
Annons
Pasta med rucola, spenat och tryffel
Enkel och smakfull med tryffel som lyxig hint.
4 portioner
Annons
Du behöver:
300 g spaghetti eller tagliatelle
2 röda chili
4 vitlöksklyftor
¾ dl olivolja
65 g färsk spenat
30 g rucolasallad
Några droppar vit tryffelolja
1 dl hackad persilja
½ citron, rivet skal
Salt och nymalen peppar
Parmesan
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Finhacka under tiden chilin och vitlöken. Låt chilin och vitlöken puttra i olja på medelvärme i några minuter, utan att få färg.
- Vänd ner spenaten och rucolan och låt det mjukna. Smaka av med tryffelolja. Blanda i persilja och rivet citronskal. Krydda med salt och grovmalen peppar.
- Servera rätten rykande varm med mycket riven parmesanost.
Foto: Columbus Leth, Peter Kam
Annons