Pepparkakskladdkaka med lingonfrosting
08 okt, 2024
AvAnna Wendt
Varför välja mellan två goda ting? Kombinera allt det goda och bjud på en oemotståndlig pepparkakskladdkaka med lingonfrosting.
Annons
Pepparkakskladdkaka med lingonfrosting
En julig och ljuvlig kladdkaka med pepparkakssmak och läcker lingonfrosting smakar utsökt till kaffet.
Annons
8 bitar
Tid: 30 minuter
Du behöver:
Pepparkakskladdkaka:
100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk pepparkakskrydda
½ tsk salt
Lingonfrosting:
1 dl lingon, tinade
1 msk florsocker
200 g färskost
¾ dl florsocker
¾ dl vispgrädde
Gör så här:
- Pepparkakskladdkaka: Sätt ugnen på 200º. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter eller spänn fast ett bakplåtspapper på botten.
- Smält smöret i en kastrull, låt svalna något. Vispa ihop ägg och socker med en gaffel. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker, pepparkakskryddor och salt i en bunke och rör ner i äggblandninngen. Tillsätt det smälta smöret, blanda försiktigt ihop till en jämn smet och häll över den i formen.
- Grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter (anpassa tiden efter hur kladdig du vill ha kakan). Ta ut och låt den svalna.
- Lingonfrosting: Mosa de tinade lingonen tillsammans med 1 msk florsocker. Vispa ihop färskosten med ¾ dl florsocker, blanda ner lingonen. Tillsätt grädden, lite i taget, och vispa tills du får en härlig spritsbar konsistens.
- Lägg krämen i en spritspåse monterad med tyll och spritsa ett fint mönster på den helt avsvalnade kakan.
Foto: Lisa Björner
Annons