Pepparkakstiramisu
01 nov, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
AvSanna Kekäläinen
AvJulie Hey
Julens godaste efterrätt hittar du i ett glas – pepparkakastiramisu med smak av glögg.
Annons
Pepparkakstiramisu
Ljuvlig, julig dessert med smak av både glögg och pepparkaka.
8 portioner
Annons
Du behöver:
4 ägg
125 g (knappt 1 ½ dl) strösocker
1 vaniljstång
500 g mascarpone
1 dl vispgrädde
1 ½ dl rött portvin
1 dl glöggextrakt
200 g pepparkakor
Servering:
3 msk kakao
2 tsk kanel
Gör så här:
- Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor, socker och vaniljfrön med elvisp i ca 10 minuter, tills smeten är ljus och pösig. Vänd ner mascarponen i äggsmeten.
- Vispa äggvitorna styva i en skål. Vispa grädden i en annan skål. Vänd försiktigt ner äggvitor och grädde i smeten.
- Blanda portvin och glöggextrakt i en skål. Doppa pepparkakor snabbt i blandningen och lägg i botten på serveringsglas. Varva med kräm i totalt fyra lager, avsluta med kräm. Kyl tiramisun i minst 5 timmar eller gärna över natten.
- Servering: Ta ut tiramisun ur kylen. Blanda kakao och kanel och sikta över tiramisun.
Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth, Fabian Björk
Annons