Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pepparkakstiramisu

01 nov, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
AvSanna Kekäläinen
AvJulie Hey
Recept på pepparkakstiramisu
Julens godaste efterrätt hittar du i ett glas – pepparkakastiramisu med smak av glögg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
11 goda och lyxiga recept på julgodisBrand logo
11 goda och lyxiga recept på julgodis

Pepparkakstiramisu

Ljuvlig, julig dessert med smak av både glögg och pepparkaka.

Ljuvlig dessert i ett glas: pepparkakstiramisu

8 portioner

Annons

Du behöver:

4 ägg
125 g (knappt 1 ½ dl) strösocker
1 vaniljstång
500 g mascarpone
1 dl vispgrädde
1 ½ dl rött portvin
1 dl glöggextrakt
200 g pepparkakor

Servering:

3 msk kakao
2 tsk kanel

Gör så här:

  1. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor, socker och vaniljfrön med elvisp i ca 10 minuter, tills smeten är ljus och pösig. Vänd ner mascarponen i äggsmeten.
  2. Vispa äggvitorna styva i en skål. Vispa grädden i en annan skål. Vänd försiktigt ner äggvitor och grädde i smeten.
  3. Blanda portvin och glöggextrakt i en skål. Doppa pepparkakor snabbt i blandningen och lägg i botten på serveringsglas. Varva med kräm i totalt fyra lager, avsluta med kräm. Kyl tiramisun i minst 5 timmar eller gärna över natten.
  4. Servering: Ta ut tiramisun ur kylen. Blanda kakao och kanel och sikta över tiramisun.

Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth, Fabian Björk

Annons