Pestosnäckor med parmesan
12 apr, 2024
AvLouisa Lorang
AvNadia Mathiasen
Mättande godbitar är precis vad dessa pestosnäckor med parmesan är! Passar fint som tilltugg eller i picknick-korgen.
Annons
Pestosnäckor med parmesan
Gör rejält med snäckor, det är så lätt att ta en till.
Annons
18 stycken
Du behöver:
Deg:
50 g smör
2 dl mjölk
25 g jäst
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 ägg
8 1/3 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g grön pesto
1 dl finriven parmesan
1 ägg till pensling
Gör så här:
- Smält smöret i en liten kastrull. Ta från värmen och tillsätt mjölken. Låt stå ett par minuter tills fingervarmt och häll sedan över i en skål. Smula ner jästen och rör ut i mjölken. Tillsätt salt, socker, ägg och mjöl och knåda tills degen är blank och smidig. Låt jäsa under bakduk ca 1 timme.
- Kavla ut degen på mjölat bakbord till en rektangel, ca 35 x 40 cm. Bred ett jämnt lager pesto på och strö över parmesan. Rulla ihop degen på längden och skär i 18 skivor. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 200°.
- Pensla snäckorna med uppvispat ägg och grädda i ca 15 minuter tills gyllene och genomgräddade. Låt svalna på galler.
Foto: Columbus Leth
Annons