Picknickmacka med kycklingröra, curry och saltgurka
05 jul, 2024
AvRedaktionen ELLE
Mackmakaren Hedvig Henrekson delar med sig av sin bästa picknickmacka – med kycklingröra, curry och saltgurka.
Annons
Picknickmacka med kycklingröra, curry och saltgurka
Här har ni den perfekta picknick-mackan! Enkel att svänga ihop med färdiggrillad kyckling, förbered och du har dagens godaste lunch!
Annons
4 mackor
Du behöver:
8 skivor formfranska
2 st grillade kycklingklubbor (300-400 g)
1 schalottenlök
½ äpple
2 tsk curry
Smör
1 dl majonnäs
½ dl creme fraiche
2 saltgurkor
½ citron, zest och saft
Salt och peppar
Gör så här:
- Finhacka löken och skär äpplet i små kuber. Hetta upp smör i en stekpanna och stek löken och äpplet på låg värme tillsammans med curryn. Låt svalna.
- Skär saltgurkan i små kuber. Rör ner curryfräset tillsammans med majonnäs, creme fraiche, saltgurka, citron, salt och peppar.
- Ta av kycklingen från benen och skär den i mindre bitar. Lägg ner kycklingen i röran och blanda runt.
- Skär av kanterna på brödskivorna. Lägg kycklingröra mellan två brödskivor och dela på hälften till två trianglar.
Recept: Hedvig Henrekson
Foto: Nami Kawakita
Annons