Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Picknickmacka med kycklingröra, curry och saltgurka

05 jul, 2024
AvRedaktionen ELLE
Recept på picknickmacka med kycklingröra, curry och saltgurka
Mackmakaren Hedvig Henrekson delar med sig av sin bästa picknickmacka – med kycklingröra, curry och saltgurka.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieostBrand logo
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieost

Picknickmacka med kycklingröra, curry och saltgurka

Här har ni den perfekta picknick-mackan! Enkel att svänga ihop med färdiggrillad kyckling, förbered och du har dagens godaste lunch!

Hedvig Henreksons picknickmacka med kycklingröra med curry och saltgurka
Annons

4 mackor

Du behöver:

8 skivor formfranska
2 st grillade kycklingklubbor (300-400 g)
1 schalottenlök
½ äpple
2 tsk curry
Smör
1 dl majonnäs
½ dl creme fraiche
2 saltgurkor
½ citron, zest och saft
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Finhacka löken och skär äpplet i små kuber. Hetta upp smör i en stekpanna och stek löken och äpplet på låg värme tillsammans med curryn. Låt svalna.
  2. Skär saltgurkan i små kuber. Rör ner curryfräset tillsammans med majonnäs, creme fraiche, saltgurka, citron, salt och peppar.
  3. Ta av kycklingen från benen och skär den i mindre bitar. Lägg ner kycklingen i röran och blanda runt.
  4. Skär av kanterna på brödskivorna. Lägg kycklingröra mellan två brödskivor och dela på hälften till två trianglar.

Recept: Hedvig Henrekson
Foto: Nami Kawakita

Annons