Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pilgrims- och gurkcarpaccio med chipotlemajo

27 aug, 2024
AvCatarina König
Recept på pilgrims- och gurkcarpaccio med chipotlemajo
Catarina König
Inled middagen med Catarina Königs finstämda pilgrims- och gurkcarpaccio med chipotlemajo. Vi säger bara wow!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.Brand logo
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.

Pilgrims- och gurkcarpaccio med chipotlemajo

Den här går att göra på annat än pilgrimsmussla, t ex hummer, havskräfta, lax eller tonfisk.

Annons

4 portioner

Du behöver:

12 pilgrimsmusslor/kammusslor
1 gurka

Lime- och korianderdressing:

1 kruka koriander
1 grön chilifrukt, mild el jalapeño
1 cm färsk ingefära
1 lime, saften
½ vitlöksklyfta
½ tsk dijonsenap
½-¾ dl rapsolja
Salt
Nymalen svartpeppar

Chipotlemajonnäs:

½ dl majonnäs
1 tsk chipotlepasta
Salt

Friterad schalottenlök:

2 bananschalottenlökar
1 dl rapsolja
Salt

Garnering:

Koriander
1 jalapeño, tunt skuren
Svarta, rostade sesamfrön

Gör så här:

  1. Mixa ingredienserna till lime- och korianderdressingen med stavmixer till en slät sås. Salta och peppra. Ställ svalt.
  2. Blanda samman ingredienserna till chipotlemajonnäsen. Smaka av och ställ svalt.
  3. Skär löken i tunna ringar och hetta upp en liten stekpanna med olja. Stek/fritera löken på medelhög värme tills den blir gyllene. Ta upp, lägg på hushållspapper och salta direkt.
  4. Skär pilgrimsmusslorna i tunna skivor, likaså gurkan.
  5. Servering: Lägg ut gurkskivor på tallrikar och lägg sedan de tunt skurna pilgrimsmusslorna över. Drizzla över lime- och korianderdressingen och ringla eller spritsa över chipotlemajonnäsen. Toppa med finskuren jalapeño, sesamfrön, koriander, flingsalt och nymalen svartpeppar.

Recept och foto: Catarina König

Annons