Pilgrims- och gurkcarpaccio med chipotlemajo
27 aug, 2024
AvCatarina König
Inled middagen med Catarina Königs finstämda pilgrims- och gurkcarpaccio med chipotlemajo. Vi säger bara wow!
Annons
Pilgrims- och gurkcarpaccio med chipotlemajo
Den här går att göra på annat än pilgrimsmussla, t ex hummer, havskräfta, lax eller tonfisk.
Annons
4 portioner
Du behöver:
12 pilgrimsmusslor/kammusslor
1 gurka
Lime- och korianderdressing:
1 kruka koriander
1 grön chilifrukt, mild el jalapeño
1 cm färsk ingefära
1 lime, saften
½ vitlöksklyfta
½ tsk dijonsenap
½-¾ dl rapsolja
Salt
Nymalen svartpeppar
Chipotlemajonnäs:
½ dl majonnäs
1 tsk chipotlepasta
Salt
Friterad schalottenlök:
2 bananschalottenlökar
1 dl rapsolja
Salt
Garnering:
Koriander
1 jalapeño, tunt skuren
Svarta, rostade sesamfrön
Gör så här:
- Mixa ingredienserna till lime- och korianderdressingen med stavmixer till en slät sås. Salta och peppra. Ställ svalt.
- Blanda samman ingredienserna till chipotlemajonnäsen. Smaka av och ställ svalt.
- Skär löken i tunna ringar och hetta upp en liten stekpanna med olja. Stek/fritera löken på medelhög värme tills den blir gyllene. Ta upp, lägg på hushållspapper och salta direkt.
- Skär pilgrimsmusslorna i tunna skivor, likaså gurkan.
- Servering: Lägg ut gurkskivor på tallrikar och lägg sedan de tunt skurna pilgrimsmusslorna över. Drizzla över lime- och korianderdressingen och ringla eller spritsa över chipotlemajonnäsen. Toppa med finskuren jalapeño, sesamfrön, koriander, flingsalt och nymalen svartpeppar.
Recept och foto: Catarina König
Annons