Pizza bianca med rom och crème fraiche
24 nov, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Toppa pizzan med rom, crème fraiche och rödlök i mellandagarna och du har dig en riktigt fin lyxpizza!
Annons
Pizza bianca med rom och crème fraiche
Dagen efter nyår är suget efter pizza stort och förmodligen finns lite rom, crème fraiche och rödlök kvar i kylen. Med färdig pizzadeg får du en lyxpizza i ett nafs!
Annons
4 portioner
Du behöver:
2 pkt köpt pizzadeg
Topping:
2 rödlökar
100 g salladslök
1 ½ msk olivolja
1 dl crème fraiche
100 g riven mozzarella
Salt
Nymald svartpeppar
Till servering:
200 g valfri rom
1 näve bladpersilja
Gör så här:
- Skala rödlök och skär i tunna skivor. Skölj och finhacka salladslöken. Fräs rödlök och salladslök i olja i en panna på medelvärme i 2–3 minuter tills de mjuknat utan att ta färg.
- Sätt ugnen på 250°. Kavla ut pizzadegarna på separata plåtar med bakplåtspapper. Bred ett tunt lager crème fraiche på degen och strö över mozzarella. Toppa med rödlök och salladslök och smaka av med salt och peppar.
- Grädda pizzorna i ca 10 minuter tills de är gyllene. Toppa med rom och hackad persilja. Servera direkt.
Foto: Peter Kam
Annons