Sallad med lax, avokado och krutonger
14 apr, 2023
AvLouisa Lorang
Satsa på en matig sallad med lax, avokado och krutonger – mättande nog att ätas som den är eller servera på buffébordet.
Annons
Sallad med lax, avokado och krutonger
Rökt lax och knapriga vitlökskrutonger är så enkelt och så gott.
6 portioner
Annons
Du behöver:
1–2 huvuden hjärtsallad
2 avokador
200 kallrökt lax i skivor
1 näve dillkrutonger
3–4 skivor surdegsbröd
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja till stekning
1 nypa salt
Dressing:
2 tsk flytande honung
2 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja
Salt och svartpeppar
Gör så här:
- Krutonger: Riv brödet i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken. Stek brödet i olivolja på medelvärme i en stekpanna. Tillsätt vitlöken när brödet är gyllene och frasigt, och låt steka med 1 minut. Salta.
- Skölj hjärtsalladen och dela den i blad. Halvera avokadorna, ta ut kärnan och tärna köttet. Lägg upp salladsblad och avokado på ett fat. Skär laxen i mindre bitar och fördela dem över salladen. Strö dill över.
- Dressing: Rör ihop honung, vinäger och olja i en skål och smaka av med salt och peppar. Ringla dressingen över salladen och toppa med krutonger vid servering.
Foto: Rikke Westesen
Annons