Pizza carpaccio på bresaola
24 apr, 2025
AvCamilla Biesbjerg Markussen
En pizza gör vilken dålig dag som helst bättre. Toppa bresaola, rucola, parmesan och pinjenötter och ringla över lite balsamico. Oj oj, vad gott!
Annons
Pizza carpaccio på bresaola
Vad sägs om en enkel men fantastiskt god pizza på fredagskvällen? Vi gör den på färdig pizzadeg.
Annons
4 portioner, 2 pizzor
Tid: 20 minuter
Du behöver:
100 g crème fraiche
2 pkt pizzadeg
250 g mozzarella
2 tsk torkad rosmarin
Salt och svartpeppar
Till servering:
100 g bresaola
50 g rucola
30 g parmesan
30 g pinjenötter
4 msk balsamico
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250° varmluft och ställ in två plåtar i ugnen.
- Bred ett tunt lager crème fraiche på pizzabottnarna. Låt mozzarellan rinna av, riv i mindre bitar och fördela den jämnt över pizzorna. Krydda med rosmarin, salt och peppar.
- Flytta över pizzorna till de heta plåtarna och grädda mitti ugnen i ca 10 minuter, tills de är gyllene och har fått en krispig kant.
- Servering: Toppa pizzorna med bresaola, rucola, hyvlad parmesan och rostade pinjenötter. Ringla över balsamico och servera direkt, gärna med en fräsch grönsallad och olivolja till.
Foto: Columbus Leth
Annons