Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pizza med köttfärs, paprika och rödlök

06 okt, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på pizza med köttfärs, paprika och rödlök
Columbus Leth
Köttfärs kan verkligen bli vad som helst – chili con carne, saftiga biffar eller varför inte en pizza med paprika och rödlök?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: VodkapastaBrand logo
Middag hos Wood: Vodkapasta

Pizza med köttfärs, paprika och rödlök

Om du har ont om tid kan du använda färdiga pizzabottnar.

Recept på pizza med köttfärs, paprika och rödlök
Columbus Leth

4 portioner

Annons

Du behöver:

Pizzadeg:

15 g jäst
3 dl vatten
1 msk olivolja
1 tsk salt
400 g (6,7 dl) pizzamjöl

Topping:

350 g köttfärs
2 kvistar färsk rosmarin
20 g parmesan
Salt och svartpeppar
2 paprikor
1 rödlök
1 1⁄2 dl tomatsås
2 mozzarellabollar
2 tsk torkad oregano
1 tsk torkade chiliflakes

Gör så här:

  1. Pizzadeg: Lös upp jästen i vattnet i en bunke, gärna tillhörande en köksassistent. Tillsätt olja, salt och mjöl, och knåda degen i 5–7 minuter, tills degen är jämn och lossnar från skålens kanter. Låt degen jäsa övertäckt på en varm plats i 1 timme.
  2. Häll ut degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i 2 delar. Kavla ut varje bit till en stor botten. Lägg bottnarna på varsitt bakplåtspapper.
  3. Topping: Sätt ugnen på 250° varmluft och låt 2 plåtar bli varma i ugnen. Stek köttfärsen och blanda med hackad rosmarin, riven parmesan, salt och peppar. Skölj paprikorna och skär dem i strimlor. Skala rödlöken och skär den i tunna skivor. Bred ut tomatsås på pizzabottnarna. Låt mozzarellan rinna av, dela den i mindre bitar och fördela den på pizzorna. Fördela köttfärsen på pizzorna. Lägg på paprika och rödlök och strö över oregano och chiliflakes.
  4. Dra över pizzorna till de varma plåtarna och grädda pizzorna samtidigt i ca 12 minuter, tills de är gyllene och krispiga i kanterna.

Foto: Columbus Leth

Annons