Pizza med köttfärs, paprika och rödlök
06 okt, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Köttfärs kan verkligen bli vad som helst – chili con carne, saftiga biffar eller varför inte en pizza med paprika och rödlök?
Annons
Pizza med köttfärs, paprika och rödlök
Om du har ont om tid kan du använda färdiga pizzabottnar.
4 portioner
Annons
Du behöver:
Pizzadeg:
15 g jäst
3 dl vatten
1 msk olivolja
1 tsk salt
400 g (6,7 dl) pizzamjöl
Topping:
350 g köttfärs
2 kvistar färsk rosmarin
20 g parmesan
Salt och svartpeppar
2 paprikor
1 rödlök
1 1⁄2 dl tomatsås
2 mozzarellabollar
2 tsk torkad oregano
1 tsk torkade chiliflakes
Gör så här:
- Pizzadeg: Lös upp jästen i vattnet i en bunke, gärna tillhörande en köksassistent. Tillsätt olja, salt och mjöl, och knåda degen i 5–7 minuter, tills degen är jämn och lossnar från skålens kanter. Låt degen jäsa övertäckt på en varm plats i 1 timme.
- Häll ut degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i 2 delar. Kavla ut varje bit till en stor botten. Lägg bottnarna på varsitt bakplåtspapper.
- Topping: Sätt ugnen på 250° varmluft och låt 2 plåtar bli varma i ugnen. Stek köttfärsen och blanda med hackad rosmarin, riven parmesan, salt och peppar. Skölj paprikorna och skär dem i strimlor. Skala rödlöken och skär den i tunna skivor. Bred ut tomatsås på pizzabottnarna. Låt mozzarellan rinna av, dela den i mindre bitar och fördela den på pizzorna. Fördela köttfärsen på pizzorna. Lägg på paprika och rödlök och strö över oregano och chiliflakes.
- Dra över pizzorna till de varma plåtarna och grädda pizzorna samtidigt i ca 12 minuter, tills de är gyllene och krispiga i kanterna.
Foto: Columbus Leth
Annons