Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Söt smulpaj med persika och crème fraiche

12 jul, 2022
AvLinn Grubbström
Recept på söt smulpaj med persika och crème fraiche
Lyxa till den klassiska smulpajen med solmogna persikor och svarta sesamfrön. Njut med en klick syrlig crème fraiche för att balansera ut det söta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chokladcupcakes med salt kola-frostingBrand logo
Chokladcupcakes med salt kola-frosting

Söt smulpaj med persika och crème fraiche

Solmogen frukt, knapriga smulor och syrlig crème fraiche till, mums!

Så bakar du smulpaj med persika och crème fraiche

6 portioner

Annons

Du behöver:

150 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl strösocker
3 persikor
1 ekologisk lime
3 msk svarta sesamfrön

Till servering:

Crème fraiche

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°. Skär smöret i tärningar. Blanda mjöl, havregryn och socker med smör i en skål. Arbeta ihop degen med fingrarna.
  2. Smula ner hälften av degen i botten av en kakform, ca 25 cm i diameter. Grädda i ugnen i 8 minuter.
  3. Skölj, kärna ur och halvera persikorna. Skär dem i runna skivor och fördela över smuldegen. Skölj limen och riv skalet fint. Strö zesten över frukten.
  4. Blanda ner sesamfröna i återstoden av degen och smula över frukten i formen. Grädda i ugnen i 18-20 minuter. Servera med crème fraiche.

Foto: Peter Kam

Annons