Söt smulpaj med persika och crème fraiche
12 jul, 2022
AvLinn Grubbström
Lyxa till den klassiska smulpajen med solmogna persikor och svarta sesamfrön. Njut med en klick syrlig crème fraiche för att balansera ut det söta.
Annons
Söt smulpaj med persika och crème fraiche
Solmogen frukt, knapriga smulor och syrlig crème fraiche till, mums!
6 portioner
Annons
Du behöver:
150 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl strösocker
3 persikor
1 ekologisk lime
3 msk svarta sesamfrön
Till servering:
Crème fraiche
Gör så här:
- Värm ugnen till 200°. Skär smöret i tärningar. Blanda mjöl, havregryn och socker med smör i en skål. Arbeta ihop degen med fingrarna.
- Smula ner hälften av degen i botten av en kakform, ca 25 cm i diameter. Grädda i ugnen i 8 minuter.
- Skölj, kärna ur och halvera persikorna. Skär dem i runna skivor och fördela över smuldegen. Skölj limen och riv skalet fint. Strö zesten över frukten.
- Blanda ner sesamfröna i återstoden av degen och smula över frukten i formen. Grädda i ugnen i 18-20 minuter. Servera med crème fraiche.
Foto: Peter Kam
Annons