Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Potatissoppa med krispig parmaskinka

06 okt, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på potatissoppa med krispig parmaskinka
Columbus Leth
Potatissoppa är en klassisk familjefavorit som är billig att göra men får sig en lyxig touch med krispig parmaskinka på toppen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmörBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmör

Potatissoppa med parmaskinka

En klassisk krämig soppa som hela familjen älskar.

Familjefavoriten potatissoppa blir extra lyxig när den toppas med krispig parmaskinka
Columbus Leth

4 portioner

Annons

Du behöver:

1 lök
2 purjolökar
500 g potatisar
1 msk smör till stekning
1 tsk torkad timjan
1 1/4 liter grönsaksbuljong
1 dl vispgrädde
1 msk pressad citronsaft
Salt och svartpeppar

Till servering:

6 skivor parmaskinka
1 kruka gräslök
1 bröd

Gör så här:

  1. Skala och hacka löken fint. Rensa purjolökarna och skär i tunna skivor. Skala potatisarna och skär dem i mindre tärningar. Stek lök, purjolök och potatis i smör i en gryta i ca 5 minuter. Tillsätt timjan och buljong, låt soppan koka upp och låt sjuda i 15–20 minuter, tills potatisarna är mjuka.
  2. Mixa soppan slät med en stavmixer. Tillsätt grädde och smaka av soppan med citronsaft, salt och peppar. Håll soppan varm. Sätt ugnen på 200°. Fördela parmaskinkan på en plåt med bakplåtspapper och stek i ugnen i 8–10 minuter tills de är krispiga.
  3. Till servering: Servera soppan i skålar och toppa med krossad parmaskinka och klippt gräslök. Servera med bröd.

Foto: Columbus Leth

Annons