Potatisvåfflor med västerbottensost och kallrökt lax
23 feb, 2024
AvLouisa Lorang
De här potatisvåfflorna med både västerbottensost och kallrökt lax passar antingen till en matig brunch eller som en lyxig förrätt!
Annons
Potatisvåfflor med västerbottensost och kallrökt lax
Riven potatis i smeten gör våfflorna extra matiga. Toppa med lax och gräddfil.
Annons
6 stycken
Du behöver:
3 bakpotatisar
100 g Västerbottensost
1 knippe salladslök
2 ägg
2 dl vetemjöl
Salt
2 msk olivolja
Topping:
1 hjärtsalladshuvud
1 gurka
2 dl gräddfil
200 g rökt lax
1 näve dill
Salt och peppar
Citron
Gör så här:
- Skala potatisen och riv dem grovt på rivjärn. Krama ur vätskan. Riv osten grovt. Skölj och hacka salladslök, spara lite till servering. Rör ihop ägg med riven potatis, riven ost, salladslök, mjöl och salt till en jämn smet. Pensla våffeljärnet med olja och grädda 6 våfflor.
- Skölj och torka salladen, strimla. Skölj gurka och skär i skivor. Toppa våfflorna med gräddfil, sallad, lax, gurka, salladslök och hackad till. Krydda med salt och peppar och servera med citronklyftor.
Foto: Columbus Leth
Annons