Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Smashed potatoes med bubblande fördrink

14 apr, 2023
AvCatarina König
Smashed potatoes med bubblande fördrink
Till förrätt blir det smashed potatoes med brynt smör och tångrom som får sällskap av en bubblig light french diplomat.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du krispig sötpotatis i ugnBrand logo
Så gör du krispig sötpotatis i ugn

Light french diplomat

Härlig och uppfriskande.

1 drink

Du behöver:

2 cl citronsaft
2 cl sockerlag
1 cl rom
1 stor isbit
2 dl champagne eller torrt mousserande
Citronskal

Gör så här:

  1. Mät upp citronsaft, sockerlag, rom och en stor isbit i en shaker. Skaka drinken kall och häll upp i ett champagneglas.
  2. Toppa med champagne eller mousserande. Lägg i ett citronskal eller häng det på kanten på glaset.
Annons

Smashed potatoes med tångrom

Potatis möter brynt smör och rom, underbart!

5–6 portioner

Du behöver:

500 potatis
75 g smör
Flingsalt
Nymalen svartpeppar

Topping:

1 dl smetana eller crème fraiche
70 g tångrom (röd, svart eller båda)
2 msk finskuren gräslök
Färsk dill
½ citron, rivet skal
Nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 220°, varmluft. Koka potatisen med skalet på i saltat vatten i 12–13 min. Känn med en sticka, den ska precis gå igenom potatisen.
  2. Bryn smöret i en kastrull tills det är gyllene och doftar nötigt.
  3. Häll av potatisen och lägg den på en plåt. Krossa varje med en gaffel med ett tryck.
  4. Ringla/skeda över det brynta smöret på potatisen och rosta i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna något.
  5. Klicka på smetana och tångrom på potatisarna. Strö över rikligt med finskuren gräslök, toppa med en kvist dill, citronskal och peppar.

Foto: Catarina König

Annons