Prosecco-gelé med aperol-granita
14 dec, 2022
AvAnna Wendt
Letar du efter en riktigt glammig dessert till nyårsafton? Här är den: prosecco-gelé med aperol-granita.
Annons
Prosecco-gelé med aperol-granita
Det här är den ultimata nyårsdesserten: den har stor smak och är lyxig, men ändå enkel att göra! Lagas minst en dag i förväg för att gelén ska stabiliseras och granitan hinna frysa, men håller cirka 4 dagar i kyl och frys om du vill vara ute i riktigt god tid.
6 personer
Annons
Du behöver:
75 cl (1 flaska) prosecco
1 3/4 dl socker
7 gelatinblad
Aperol-granita:
1 1/4 dl socker
4 dl sodavatten
1 dl blodapelsinjuice
8 dl aperol
Gör så här:
- Lägg gelatinbladen i iskallt vatten i 10-minuter. Koka upp prosecco, socker och 2 1/2 dl vatten i en liten kastrull, ta från värmen. Krama vattnet från gelatinbladen och rör ner i proseccoblandningen tills de smält. Fördela i glas, täck över och låt stå i kylen över natten. Håller minst 4 dagar i kylen.
- Rör ihop socker och 1 1/4 dl sodavatten i en kastrull, koka upp 1 minut, ställ sedan åt sidan. Tillsätt övriga ingredienser och häll upp i en grund form. Frys över natten, skrapa upp den med en gaffel och frys om den.
- Ta ut gelén ur kylen, skrapa upp granita med en gaffel och lägg ovanpå gelén. Servera genast så glassen inte smälter.
Foto: Lisa Björner
Assistent: Hedvig Billengren Lindenbaum
Annons