Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Prosecco-gelé med aperol-granita

14 dec, 2022
AvAnna Wendt
Prosecco-gelé med aperol-granita
Letar du efter en riktigt glammig dessert till nyårsafton? Här är den: prosecco-gelé med aperol-granita.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Det här är skillnaden mellan champagne, cava och proseccoBrand logo
Det här är skillnaden mellan champagne, cava och prosecco

Prosecco-gelé med aperol-granita

Det här är den ultimata nyårsdesserten: den har stor smak och är lyxig, men ändå enkel att göra! Lagas minst en dag i förväg för att gelén ska stabiliseras och granitan hinna frysa, men håller cirka 4 dagar i kyl och frys om du vill vara ute i riktigt god tid.

Prosecco-gelé med aperol-granita är en riktigt glammig dessert att avsluta året med

6 personer

Annons

Du behöver:

75 cl (1 flaska) prosecco
1 3/4 dl socker
7 gelatinblad

Aperol-granita:

1 1/4 dl socker
4 dl sodavatten
1 dl blodapelsinjuice
8 dl aperol

Gör så här:

  1. Lägg gelatinbladen i iskallt vatten i 10-minuter. Koka upp prosecco, socker och 2 1/2 dl vatten i en liten kastrull, ta från värmen. Krama vattnet från gelatinbladen och rör ner i proseccoblandningen tills de smält. Fördela i glas, täck över och låt stå i kylen över natten. Håller minst 4 dagar i kylen.
  2. Rör ihop socker och 1 1/4 dl sodavatten i en kastrull, koka upp 1 minut, ställ sedan åt sidan. Tillsätt övriga ingredienser och häll upp i en grund form. Frys över natten, skrapa upp den med en gaffel och frys om den.
  3. Ta ut gelén ur kylen, skrapa upp granita med en gaffel och lägg ovanpå gelén. Servera genast så glassen inte smälter.

Foto: Lisa Björner
Assistent: Hedvig Billengren Lindenbaum

Annons