Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Provencalsk fiskgryta med saffran

04 mar, 2018
AvRedaktionen
Provencalsk fiskgryta med saffran.
Färgrik och smakrik fiskgryta med torsk, lök, morötter, potatis, fänkål, vitlök, chili, saffran, vin och tomater. Servera med ett gott bröd som du doppar i grytan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Tid: 30 min + 15 min förberedelse

Du behöver:

300 gr Gourmetbitar Torsk*

1 msk olivolja

1/2 gul lök

1 vitlöksklyfta

75 gr potatisar

150 gr morötter

75 gr fänkål

4 dl matlagningsvin

1/2 dl matlagningsgrädde

3 dl grönsaksbuljong

1 (75 g) stor tomat

1 (à 0,5 g) paket saffran

1/2 (15 g) paket persilja

1/2-1 msk hackad chili

salt och svartpeppar efter smak

Tillbehör:

4 grova skivor gott surdegsbröd

Gör så här:

  1. Tina torsken.
  2. Skär lök, morötter, potatis, fänkål och vitlök i tunna skivor.
  3. Fräs tillsammans med chili i olivolja utan att det får färg.
  4. Tillsätt saffran, vin, buljong, tomatpuré och grovskurna tomater. Låt sjuda sakta i 20 min.
  5. Tillsätt grädde, koka upp och låt sjuda i ca 5 min.
  6. Tillsätt fisk och persilja och låt sjuda 3-5 min precis innan soppan ska serveras.
  7. Smaka av och tillsätt salt & peppar efter egen smak.

* Findus Gourmetbitar av torsk är perfekt skurna bitar av torskrygg och torskfilé. Finns i frysdisken.

Provencalsk fiskgryta med saffran.
Provencalsk fiskgryta med saffran.

Recept och foto: Findus

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons