Provencalsk fiskgryta med saffran
04 mar, 2018
AvRedaktionen
Färgrik och smakrik fiskgryta med torsk, lök, morötter, potatis, fänkål, vitlök, chili, saffran, vin och tomater. Servera med ett gott bröd som du doppar i grytan.
Annons
4 portioner
Tid: 30 min + 15 min förberedelse
Du behöver:
300 gr Gourmetbitar Torsk*
1 msk olivolja
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
75 gr potatisar
150 gr morötter
75 gr fänkål
4 dl matlagningsvin
1/2 dl matlagningsgrädde
3 dl grönsaksbuljong
1 (75 g) stor tomat
1 (à 0,5 g) paket saffran
1/2 (15 g) paket persilja
1/2-1 msk hackad chili
salt och svartpeppar efter smak
Tillbehör:
4 grova skivor gott surdegsbröd
Gör så här:
- Tina torsken.
- Skär lök, morötter, potatis, fänkål och vitlök i tunna skivor.
- Fräs tillsammans med chili i olivolja utan att det får färg.
- Tillsätt saffran, vin, buljong, tomatpuré och grovskurna tomater. Låt sjuda sakta i 20 min.
- Tillsätt grädde, koka upp och låt sjuda i ca 5 min.
- Tillsätt fisk och persilja och låt sjuda 3-5 min precis innan soppan ska serveras.
- Smaka av och tillsätt salt & peppar efter egen smak.
* Findus Gourmetbitar av torsk är perfekt skurna bitar av torskrygg och torskfilé. Finns i frysdisken.
Recept och foto: Findus
Annons