Pumpahummus
06 sep, 2022
AvDiana Dontsova
Pumpahummus är en spännande twist på den klassiska röran som passar till allt!
Annons
Pumpahummus
Testa att göra hummus på pumpa – krämigt och smakrikt.
ca 4 dl
Annons
Du behöver:
350 g pumpa
2 msk olivolja
250 g kokta kikärter
25 g cashewnötter, naturella
3 msk rapsolja, ej kallpressad
Saft av ½ lime
Salt och peppar
Till servering:
Pumpakärnor
Svarta sesamfrön
Oxalis
Rapsolja (gärna kallpressad)
Gör så här:
- Värm ugnen till 200°. Skala pumpan och skär i mindre bitar. Lägg över på bakplåtspappersklädd plåt. Ringla över olivolja. Ställ in i den varma ugnen och rosta pumpan i ca 25 minuter eller tills den är mjuk och har mörka kanter.
- Kör rostad pumpa, kokta kikärter och cashewnötter i mixer. Tillsätt rapsolja och limesaft. Mixa igen, smaka av med salt och peppar. Tillsätt mer rapsolja om tunnare konsistens önskas.
- Lägg över hummusen i en skål. Garnera med pumpakärnor, svarta sesamfrön och oxalis. Avsluta med att ringla över lite rapsolja.
Recept och foto: Diana Dontsova
Annons