Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pumpahummus

06 sep, 2022
AvDiana Dontsova
Recept på pumpahummus
Pumpahummus är en spännande twist på den klassiska röran som passar till allt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 matiga våfflorBrand logo
3 matiga våfflor

Pumpahummus

Testa att göra hummus på pumpa – krämigt och smakrikt.

Så gör du en smakrik pumpahummus

ca 4 dl

Annons

Du behöver:

350 g pumpa
2 msk olivolja
250 g kokta kikärter
25 g cashewnötter, naturella
3 msk rapsolja, ej kallpressad
Saft av ½ lime
Salt och peppar

Till servering:

Pumpakärnor
Svarta sesamfrön
Oxalis
Rapsolja (gärna kallpressad)

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°. Skala pumpan och skär i mindre bitar. Lägg över på bakplåtspappersklädd plåt. Ringla över olivolja. Ställ in i den varma ugnen och rosta pumpan i ca 25 minuter eller tills den är mjuk och har mörka kanter.
  2. Kör rostad pumpa, kokta kikärter och cashewnötter i mixer. Tillsätt rapsolja och limesaft. Mixa igen, smaka av med salt och peppar. Tillsätt mer rapsolja om tunnare konsistens önskas.
  3. Lägg över hummusen i en skål. Garnera med pumpakärnor, svarta sesamfrön och oxalis. Avsluta med att ringla över lite rapsolja.

Recept och foto: Diana Dontsova

Annons