Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Sommarmat Vintips till middagen

Quesadillas med kryddig bönfyllning

27 aug, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
AvPernille Skjødt
Recept på quesadillas med kryddig bönfyllning
columbus leth
Quesadillas är lättlagade och går att fylla med nästan vad som helst – denna gång valde vi en kryddig bönfyllning!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxig mac and cheese med brynt salviaBrand logo
Lyxig mac and cheese med brynt salvia

Quesadillas med kryddig bönfyllning

Servera eventuellt med ris om du vill ha en mer mättande rätt.

Annons

4 portioner

Du behöver:

2 vitlöksklyftor
1 knippe salladslök
2 msk olivolja till stekning
400 g kokta svarta bönor
1 dl vatten
3 msk konc tomatpuré
1 tsk chipotlechili
Salt
8 vetetortillas
150 g riven cheddarost

Tillbehör:

1 knippe färsk koriander
1 limefrukt
Ev crème fraiche

Gör så här:

  1. Skala och hacka vitlöksklyftorna fint. Skölj och finhacka salladslöken.
  2. Stek vitlök och salladslök i 1 msk olivolja i en kastrull i några minuter tills de blir mjuka.
  3. Tillsätt svarta bönor, vatten, tomatpuré och chipotlechili, låt det småkoka 2–3 minuter. Krydda med salt och eventuellt mer chili.
  4. Värm resten av olivoljan i en stekpanna. Lägg en tortilla i pannan, fördela ungefär 1/4 av fyllningen och den rivna osten över. Lägg en tortilla ovanpå. Stek quesadillan gyllene och knaprig på båda sidor. Gör ytterligare tre quesadillas på samma sätt.
  5. Servering: Skär quesadillasen i trekanter och toppa med hackad ­koriander. Servera med limeklyftor och eventuellt crème fraiche.

Foto: Columbus Leth

Annons