Rabarber-mazariner med vit choklad
28 apr, 2025
AvGitte Heidi Rasmussen
Lyxbakade rabarber-mazariner med smält vit choklad – en sommardröm i ett litet bakverk!
Annons
Rabarber-mazariner
En drömmig mazarinvariant med smält vit choklad och rabarber på toppen.
Annons
8 stycken
Tid: 1 timme + tid i kylen
Du behöver:
Mördeg:
¼ vaniljstång
175 g (3 dl) vetemjöl
50 g (1 dl) mandelmjöl
50 g (½ dl) strösocker
150 g kallt smör
1 äggula
Mazarinfyllning:
150 g mandelmassa
75 g (¾ dl) strösocker
150 g rumsvarmt smör
2 ägg
2 msk vetemjöl
100 g vit choklad
Topping:
250 g rabarber i bitar
75 g (¾ dl) strösocker
3 gelatinblad
Gör så här:
- Skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda med vete-, mandelmjöl och socker. Nyp ihop med smöret. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i 30 minuter i kylen.
- Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen och klä 8 små formar med den. Ställ i kylen.
- Rör mandelmassa, socker och smör krämigt. Tillsätt äggen, vispa lite och rör i mjölet. Fördela fyllningen i formarna och grädda i 20 minuter tills de är spröda. Låt svalna.
- Hacka chokladen och smält hälften över vattenbad. Rör ner resten av chokladen, låt allt smälta samman. Klicka ut chokladen på kakorna och låt dem svalna i kylskåp.
- Blanda rabarberbitarna med socker. Låt stå i 30 minuter. Koka rabarbern försiktigt på låg värme utan att röra om, i ca 5 minuter. Sila av men spara vätskan.
- Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Toppa kakorna med rabarbern. Smält gelatinet i 2 dl rabarbersaft, låt svalna något. När saften börjar tjockna, droppa den över rabarbern och chokladen.
Foto: Stine Christiansen
Annons