Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Rabarber-mazariner med vit choklad

28 apr, 2025
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på rabarber-mazariner
Stine Christiansen
Lyxbakade rabarber-mazariner med smält vit choklad – en sommardröm i ett litet bakverk!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Drinkar #1 - Lyxig rabarber bellini cocktailBrand logo
Drinkar #1 - Lyxig rabarber bellini cocktail

Rabarber-mazariner

En drömmig mazarinvariant med smält vit choklad och rabarber på toppen.

Rabarber-mazariner med vit choklad
Stine Christiansen
Annons

8 stycken

Tid: 1 timme + tid i kylen

Du behöver:

Mördeg:

¼ vaniljstång
175 g (3 dl) vetemjöl
50 g (1 dl) mandelmjöl
50 g (½ dl) strösocker
150 g kallt smör
1 äggula

Mazarinfyllning:

150 g mandelmassa
75 g (¾ dl) strösocker
150 g rumsvarmt smör
2 ägg
2 msk vetemjöl
100 g vit choklad

Topping:

250 g rabarber i bitar
75 g (¾ dl) strösocker
3 gelatinblad

3 goda toppings till kladdkakaBrand logo
3 goda toppings till kladdkaka

Gör så här:

  1. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda med vete-, mandelmjöl och socker. Nyp ihop med smöret. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i 30 minuter i kylen.
  2. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen och klä 8 små formar med den. Ställ i kylen.
  3. Rör mandelmassa, socker och smör krämigt. Tillsätt äggen, vispa lite och rör i mjölet. Fördela fyllningen i formarna och grädda i 20 minuter tills de är spröda. Låt svalna.
  4. Hacka chokladen och smält hälften över vattenbad. Rör ner resten av chokladen, låt allt smälta samman. Klicka ut chokladen på kakorna och låt dem svalna i kylskåp.
  5. Blanda rabarberbitarna med socker. Låt stå i 30 minuter. Koka rabarbern försiktigt på låg värme utan att röra om, i ca 5 minuter. Sila av men spara vätskan.
  6. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Toppa kakorna med rabarbern. Smält gelatinet i 2 dl rabarbersaft, låt svalna något. När saften börjar tjockna, droppa den över rabarbern och chokladen.

Foto: Stine Christiansen

Annons