Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rabarber sour

23 feb, 2024
AvLouisa Lorang
Så gör du en rabarber sour
columbus leth
Rabarber sour är bland det godaste du kan dricka! En drink du helt enkelt måste prova!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Dryckesbitar #9 - Bubblig bål med kallbryggt te och röda bärBrand logo
Dryckesbitar #9 - Bubblig bål med kallbryggt te och röda bär

Rabarber sour

Trött på rabarberpaj? (Kan man bli det?) Rabarbern är som gjord för en sour.

Frisk och god rabarber sour
columbus leth
Annons

1 glas

Du behöver:

1 handfull istärningar
Drygt ½ dl rabarberlag
4 cl vodka
2 cl citronsaft
1 äggvita

Rabarbersockerlag:

300 g rabarber
3 dl kallt vatten
3 ¼ dl (300 g) strösocker

Till servering:

3 droppar angostura bitter
1 stjälk röd oxalis

Gör så här:

  1. Börja med rabarbersockerlagen. Skölj rabarbern och skär i tjocka skivor. Lägg i en kastrull ihop med vatten och socker och låt sjuda i 10–15 minuter. Stäng av värmen och låt dra i ytterligare 10–15 minuter. Sila av lagen och låt svalna helt, ­gärna över natten.
  2. Fyll en shaker med is. Häll på rabarberlag, vodka, citronsaft och äggvita och skaka ordentligt i ½ minut. Sila ner drinken i ett kylt glas. Droppa i angostura, garnera med oxalis och servera genast.

Foto: Columbus Leth

Annons